• Головна
  • Новини
  • 119 округ: воєнком проти «засівача» - список кандитдатів

01.07.2019, 18:28

119 округ: воєнком проти «засівача» - список кандитдатів

Продовжуємо публікувати повні офіційні списки кандидатів у народні депутати на дострокових виборах-2019 на Львівщині

Отже, за даними ЦВК наше видання склало повний перелік усіх кандидатів у народні депутати Верховної Ради на дострокових виборах-2019 на Львівщині. З огляду на їх кількість, публікуємо їх частинами. У першій публікації ми оприлюднили перелік усіх 49 кандидатів від м. Львова.

Серію публікацій продовжуємо оглядом ситуації на виборчому окрузі №119.

Одномандатний виборчий округ №119

(Львівська область)

Центр виборчого округу: місто Броди

Опис меж виборчого округу: Бродівський, Буський, Радехівський райони, частина Кам’янка-Бузького району (виборчі дільниці № 460614 – 460618, 460622, 460623, 460625 – 460643, 460649 – 460653, 460658, 460663, 460664, 460670 – 460679)

Кількість зареєстрованих кандидатів у депутати       13

Кількість кандидатів у депутати, реєстрацію яких скасовано до дня виборів          0

Кількість кандидатів у депутати, які беруть участь у балотуванні,

у тому числі висунутих:    13

   партіями    9

   шляхом самовисування             4

Андрущенко Андрій Олександрович, партія "Громадянська позиція"

народився 24 березня 1979 року в селі Старий Яричів Кам’янка-Бузького району Львівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, Старояричівський сільський голова, безпартійний, проживає в селі Старий Яричів Кам’янка-Бузького району Львівської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія "Громадянська позиція

Бондар Михайло Леонтійович, партія "Європейська Солідарність"

народився 17 листопада 1973 року в селі Бодячів Сокальського району Львівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія "Європейська Солідарність".

Дудчак Андрій Богданович, партія "Об’єднання "САМОПОМІЧ"

народився 13 грудня 1982 року в місті Броди Львівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа – підприємець, член Політичної партії "Об’єднання "САМОПОМІЧ", проживає в місті Броди Бродівського району Львівської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія "Об’єднання "САМОПОМІЧ". 

Івах Сергій Ярославович, самовисування

народився 8 лютого 1972 року в місті Львові, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова, Радехівська районна державна адміністрація Львівської області, безпартійний, проживає в місті Львові, судимість відсутня, самовисування.

Іщук Микола Васильович, Радикальна партія Олега Ляшка

народився 18 березня 1975 року в селі Мала Мощаниця Здолбунівського району Рівненської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа – підприємець, член ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "РАДИКАЛЬНА ПАРТІЯ ОЛЕГА ЛЯШКА", проживає в місті Львові, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "РАДИКАЛЬНА ПАРТІЯ ОЛЕГА ЛЯШКА".

Кавецький Орест Юрійович, партія «Слуга народу»

народився 20 липня 1988 року в місті Львові, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, ТОВ "Гал Сир Продукт", безпартійний, проживає в місті Львові, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СЛУГА НАРОДУ

Ковальчук Ігор Васильович, партія "Народний Рух України

народився 5 травня 1949 року в селі Пониковиця Бродівського району Львівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, генеральний директор, комунальне некомерційне підприємство "Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр" Львівської обласної ради, член Політичної партії "Народний Рух України", проживає в місті Львові, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія "Народний Рух України

Кравчук Віталій Володимирович, самовисування

народився 1 травня 1977 року в місті Перемишляни Львівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова правління, ГО "СЛУГА НАРОДУ УКРАЇНИ", безпартійний, проживає в місті Броди Бродівського району Львівської області, судимість відсутня, самовисування.

Мацюк Тарас Ярославович, самовисування

народився 9 березня 1983 року в cелі Павлів Радехівського району Львівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова Проводу, Всеукраїнська громадська організація "ЗОЛОТІ ЛЕВИ ЧОРНОЇ СОТНІ", безпартійний, проживає в селі Павлів Радехівського району Львівської області, судимість відсутня, самовисування.

Сех Ірина Ігорівна, партія Всеукраїнське об’єднання "Свобода"

народилася 20 вересня 1970 року в селі Вербівчик Бродівського району Львівської області, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, помічник-консультант народного депутата України, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода", проживає в місті Броди Львівської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання "Свобода 

Сліпець Ростислав Степанович, партія Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"

народився 20 жовтня 1975 року в місті Буськ Львівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, Буський міський голова, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", проживає в місті Буськ Буського району Львівської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина". 

Тіщенко Олександр Володимирович, самовисування

народився 11 грудня 1975 року в смт Красне Буського району Львівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, військовий комісар, Львівський обласний військовий комісаріат, безпартійний, проживає в місті Буськ Буського району Львівської області, судимість відсутня, самовисування. 

Шиба Олег Ярославович, партія «Голос»

народився 22 березня 1975 року в селі Радванці Радехівського району Львівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта загальна середня, директор, ТОВ "Техніка-Радехів", безпартійний, проживає в селі Радванці Радехівського району Львівської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична Партія "ГОЛОС".

Кілька суб’єктивних думок до портрету округу

Загалом дивує, що тут своїх кандидатів партії висувають значно охочіше (9 із 13), ніж у самому Львові: аби перемогти на мажоритарному окрузі, самої лише приналежності до тієї чи іншої політсили – надто мало. Для перемоги слід ще й активно працювати «у полі».  

Утім, як і у більшості округів Львівщини, основних лейтмотивів короткої виборчої кампанії на цьому непростому, розкинутому аж по чотирьох районах області, буде два.

Перший: протистояння нинішнього його «хазяїна» – чинного нардепа-мажоритарника Михайла Бондаря із кількома традиційними його конкурентами,  і насамперед,  попередньою «володаркою» округу, свободівкою Іриною Сех. Другий лейтмотив – «нові обличчя», яких висунули не лише дві новопосталі віртуальні партії Зеленського та Вакарчука, що намагаються запатентувати за собою тренд на оновлення, але й справжні, «бувалі» партії. Та про все – за порядком.

Михайло Бондар, для якого обрання у 2014-му стало першим, з часу останніх виборів змінив фракцію «збитих льотчиків» («НарФронт» Яценюка-Авакова) на офіційне висунення від партії Порошенка "Європейська Солідарність". Утім, розраховує він не лише на ту унікальну для всієї України підтримку, яку у другому виборі надала Львівщина нині вже екс-президенту.

Задля справедливості слід визнати, що у наразі чинній Верховній Раді він був одним із двох мажоритарників від Львівщини, котрий, на відміну від решти, ретельно відвідує усі пленарні засідання, ретельно й особисто голосує, часто виступає з трибуни, подає законопроекти, а депутатські запити, за звичай, використовує для вирішенням конкретних проблем виборців округу, який у відведений час намагається ретельно ж об’їжджати для зустрічей з людьми.

Словом, дисциплінованість – як у справжнього військового. Ба більше, як зауважують експерти Руху «Чесно», «серед недавніх тенденцій у роботі  Михайла  Бондара в “полі”, які раніше не прослідковувалися у його депутатській діяльності є використання можливості залучення чималих  бюджетних  коштів для проведення ремонтних робіт завдяки державним субвенціям  (37 млн. грн) та програми Державного фонду регіонального розвитку. Те, що віддавна використовують у своїй роботі у виборчому окрузі Богдан і Ярослав Дубневичі чи Тарас Батенко». Словом, хай і в останній рік перед виборами, успішно поповнив лави «засівачів» округу коштами із державного та обласного бюджетів.

Що зможе натомість протиставити йому попередниця Ірина Сех, яка раніше, на хвилі колишньої мегапопулярності «Свободи», змінила округ на керівництво ЛОДА, важко сказати. Нині і «Свобода» вже не та, і «нам рано жить воспомінаньями», надто ж про порізану на клаптя шубу після розкритикованого ЗМІ виступу біля пам’ятника Кобзарю на львівській стометрівці. Та й у рідних Бродах п. Ірину сприймають вже не так, як їй хотілося б…   

Невисокі шанси й у висуванця НРУ Ігоря Ковальчука, нині депутата облради, якого там звуть «людиною Ганущина» (а, отже, й опосередковано – політик з орбіти братів Дубневичів). Утім, самого лише цього, як і факту народження 70 років тому на Бродівщині – замало, аби переконати мешканців чотирьох районів голосувати за львівського «парашутиста»: свою сорочка – таки ближча до тіла.  Це ж стосується і висуванця Радикальної партії Олега Ляшка, підприємця зі Львова; самовисуванця Сергія Іваха, депутата облради  і, водночас, голови Радехівської РДА, який керує районом, живучи у… Львові!   

Партії Вакарчука та Зеленського традиційно для свого ставлення до Львівщини поставили на підприємців – відповідно директора ТОВ "Техніка-Радехів", якого, втім, навряд чи знають за межами власного району, не кажучи про три сусідні, та директора ТОВ "ГалСирПродукт" зі Львова – класичний «парашутист з грошима».

Висуванці «Самопомочі», ФОП із Бродів та "Громадянської позиції", Старояричівський сільський голова, – схожа проблема: люди, можливо, активні й гідні, а проте недостатньо відомі в межах такого географічно неоднорідного округу.

На цьому тлі дещо кращі шанси у висуванця "Батьківщини" Ростислава Сліпця,  Буського міського голови, про якого добре відгукуються представники інших партій навіть у сусідніх Бродах…

І вже зовсім важко зрозуміти мотиви ще одного «парашутиста» зі Львова, самовисуванця Олександра Тіщенка – військового комісара Львівського обласного військового комісаріату. Та й кому він у Раді повістки роздаватиме? Не той, як мовиться, контингент.

Юрій НИКОРАК

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: