• Головна
  • Новини
  • Посадовців Чернівецької міськради підозрюють у придбанні спецавто зі збитками майже у 700 тис. грн

02.05.2024, 11:39

Посадовців Чернівецької міськради підозрюють у придбанні спецавто зі збитками майже у 700 тис. грн

Правоохоронці викрили на зловживанні службовим становищем посадовців Чернівецької міської ради. Вони закупили спецавтомобіль зі збитками майже у 700 тис. грн

Про це повідомили у департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Автомобіль для комунального підприємства придбали в рази дорожче від ринкової вартості

Як зазначається, посадовці уклали договір з фізичною особою на придбання спецавтомобіля. Таке рішення було прийнято з метою підвищення ефективності роботи міського комунального підприємства, що спеціалізується на стерилізації тварин. Однак вартість закупленого транспортного засобу відносно ринкової ціни була завищена у кілька разів.

Посадовців Чернівецької міськради підозрюють у придбанні спецавто зі збитками майже у 700 тис. грнФото: Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

"Так, уповноважена особа з питань проведення тендерів одного з департаментів міської ради здійснила закупку авто без використання електронної системи закупівель на суму 1,1 млн грн. Керівник установи підписав договір щодо придбання спецавтомобіля, після чого бюджетні кошти в повному обсязі були перераховані на рахунок продавця", - йдеться у повідомленні.

Що загрожує посадовцям міськради

Згідно з висновком експерта, ринкова вартість закупленого вантажного автомобіля у 2,5 раза нижча від вказаної в документах суми й складає 428,5 тис. грн. Внаслідок таких дій місцевому бюджету завдано збитків у розмірі понад 670 тис. грн.

Посадовців Чернівецької міськради підозрюють у придбанні спецавто зі збитками майже у 700 тис. грнФото: Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Відтак керівнику і працівнику департаменту Чернівецької міської ради оголосили підозру у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364 ККУ). За скоєне їм загрожує від трьох до шести років позбавленням волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: