• Головна
  • Новини
  • Порошенко як лідер партії, що «має найбільшу підтримку», назвав винних у «розпорошеному» результаті

30.07.2019, 10:30

Порошенко як лідер партії, що «має найбільшу підтримку», назвав винних у «розпорошеному» результаті

Президент Петро Порошенко вважає, що партіє "Європейська солідарність" могла б посісти друге місце у Верховній Раді 9 скликання, якби партії з малою підтримкою не брали участь у виборах.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді".

"На скільки об’єктивно ми могли претендувати? На багато більше (ніж 8,1% – Ред.). Це вже зараз я можу це сказати. Хочу наголосити, що під час виборчої кампанії я ніколи про це не говорив", – зазначив Порошенко.

"Але у нас був десяток політичних сил, які набирали від 1 до 3%. Вони розуміли, що у них немає жодного шансу, але керуючись чи то власними амбіціями, чи то будь-якими іншими мотиваціями, пішли, і 15-20% голосів були розпорошені", – заявив він.

Порошенко має на увазі "всіх – і "Самопоміч", і Гройсмана, і "Свободу".

"Ми до перемовин навіть не дійшли. Ми офіційно всім оголосили, направили запрошення, що ми готові сформувати єдиний список. Я ніколи і ні перед ким не ставив питання квот", – зазначив Порошенко. 

"У нас були всі шанси зайняти друге місце. Це було абсолютно реально", – вважає екс-президент. 

На його думку, "у програмних положеннях різких відмінностей не було… просто в угоду амбіціям окремих лідерів цих партій ми голоси демократичних сил віддали або "Слузі народу", або "Опоблоку".

"Я вважаю, що це була помилка. Чи знімаю я з себе відповідальність? Можливо, я міг більш активно як лідер партії, яка, як виявилося, має найбільшу підтримку, робити відповідні кроки. Але, на жаль, цього не получилося. Це є суб’єктивні фактори, які вплинули", – сказав Порошенко. 

"Є об’єктивні фактори. Коли одразу після президентських виборів ти проводиш парламентську кампанію, люди намагаються підтримати свій вибір під час президентських. Це абсолютно технологічні речі", – додав він.

Як приклад розпорошеності демократичних сил він назвав участь у виборах "Української стратегії Гройсмана", яка подолала 5% бар’єр лише у Вінницькій області, але й там не взяла жодного округу.

Натомість велику підтримку партії "Слуга народу" (43,16%) Порошенко розцінює виключно як відстоювання громадянами свого вибору на президентських виборах.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: