• Головна
  • Новини
  • Порошенки провідали у Лондоні свою улюблену банкіршу в екзилі

28.09.2019, 13:53

Порошенки провідали у Лондоні свою улюблену банкіршу в екзилі

П'ятий Президент України Петро Порошенко разом з дружиною Мариною відвідали ексголову Національного банку України Валерію Гонтареву, яку місяць тому збив автомобіль у Лондоні, і подарували їй футболки з підбадьорливим кумедним принтом.

Про це Порошенко повідомив на своїй сторінці у Facebook, виклавши фото з Гонтаревою і футболками, на яких зображена сама ексголова НБУ в образі... балерини з загіпсованою ногою, але з шаблями у руках.

"З Мариною відвідали Валерію, щоб переказати їй слова підтримки від багатьох українців. Дякуємо Юрію Журавлю (український співак, художник, громадський діяч і автор принту на футболці для Гонтаревої - ред.) за футболку, якій Валерія дуже зраділа", - написав Порошенко.

Він зазначив, що Гонтарева - не лише сильний менеджер, але й сильна особистість, і ніхто не в змозі її зламати.

"Коли треба було наражатися на небезпеку, щоб захистити кошти десятків мільйонів вкладників Приватбанку, – вона не зламалася. Коли треба було брати відповідальність за складні рішення, щоб врятувати від колапсу всю банківську систему країни, – вона не зламалася. Не зламається й тепер, коли опоненти, переслідуючи її, не цураються бандитських прийомів. І самі стають бандитами. Валерія не просто тримається. Вона бореться за Україну", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, Валерія Гонтарева очолювала Нацбанк у 2016 році під час націоналізації ПриватБанку, одним із власників якого був бізнесмен Ігор Коломойський. Зараз вона живе і працює у Великій Британії.

27 серпня Печерський райсуд Києва дав ДБР дозвіл на силовий привід Гонтаревої на допит у справі про ймовірні зловживання службовим становищем членами правління Нацбанку.

Гонтарева назвала виклик до Генпрокуратури для вручення підозри спробою дискредитації досягнень у фінансовому секторі й пропонувала слідчим прилетіти до Лондона.

30 серпня ексголова НБУ повідомила, що її збив автомобіль у центрі Лондона, – їй зробили операцію.

В ніч на 5 вересня невідомі підпалили автомобіль, зареєстрований на невістку колишньої глави НБУ, яку також звуть Валерія Гонтарева.

А у ніч на 17 вересня згорів дотла дім Гонтаревих у Гореничах під Києвом.

Ексголова НБУ звинувачувала Коломойського у погрозах на її адресу, той заперечував.

Фото: facebook.com/petroporoshenko

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: