• Головна
  • Новини
  • Понад 700 тисяч військовозобов’язаних були безпідставно у «розшуку» – Міноборони

29.05.2024, 17:36

Понад 700 тисяч військовозобов’язаних були безпідставно у «розшуку» – Міноборони

710 000 військовозобов’язаних були зняті з безпідставного «розшуку» і цьому допоміг додаток «Резерв+».

Про це повідомила заступник міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

«Застосунок «Резерв+» звернув нашу увагу на прогалини у реєстрі “Оберіг”. Одна з них — добре відомий вам статус „в розшуку“, який безпідставно відображався у 710 000 громадян. Уявіть собі, цей статус без юридичних підстав мала така ж кількість наших громадян, яка може зрівнятись з населенням Львова до широкомасштабного вторгнення», – написала вона.

Катерина Черногоренко пояснила, що громадяни мали такий статус, якщо порушували правила військового обліку — наприклад, ігнорували повістки, ТЦК зверталось до Національної поліції. Фактично кількість таких звернень становить близько 25%.

Посадовиця акцентувала, що згідно з законодавством такий «розшук» мав свої терміни. Адже до 19 травня адміністративне стягнення могло бути накладене не пізніше двох місяців з дня порушення правил військового обліку. Зараз цей термін — 3 місяці з дня виявлення, але не пізніше одного року з дня вчинення.

«Тож статус «в розшуку», безпідставно отримали багато військовослужбовців, дані яких не були оцифровані своєчасно», — наголосила заступник Міністра оборони України.

Цифрова команда Міноборони виправила цю помилку.

«На жаль, в державних реєстрах дійсно багато помилок внаслідок людського фактору. А без «Резерв+» виправити їх було б майже неможливо», — сказала вона.

Черногоренко порадила громадянам повторно авторизуватись у застосунку, щоб побачити свій оновлений статус.  При цьому, якщо вас зняли з «розшуку», до ТЦК звертатись не потрібно.

Станом на 28 травня понад 1,2 мільйона військовозобов’язаних оновили свої дані, з них — 1,175 мільйона скористалися додатком «Резерв+».

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: