• Головна
  • Новини
  • Поляк ображав українця й отримав по обличчю. Суд дав українцеві 20 місяців тюрми

19.01.2021, 15:48

Поляк ображав українця й отримав по обличчю. Суд дав українцеві 20 місяців тюрми

Апеляційний суд у Кракові виніс остаточний вирок українцеві, який вдарив поляка в обличчя.

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на dziennikpolski24.pl, 1 рік та 8 місяців має відсидіти у в’язниці громадянин України за те, що вдарив поляка. 

Інцидент трапився ще у 2018 році. Тоді перед одним із хостелів сильно п'яний громадянин Польщі, якого раніше виселили звідти через неплатежі та крадіжки, словесно образив 40-річного українця. Той у відповідь вдарив його 1 раз по обличчю. Від удару поляк впав на землю і на мить втратив свідомість. Його відвезли до лікарні з переломом носа та серйозною черепно-мозковою травмою. Лікарям довелося робити операцію. 

Судовий медексперт заявив, що травми чоловіка могли бути спричинені падінням, а не самим ударом, однак справа дійшла до суду. Там постраждалий всю вину звалив на українця, описуючи його як агресивного чоловіка, якого боялися навіть співвітчизники. Себе ж представив як спокійну людину, яка не зловживає алкоголем. Але свідки розповіли інше, вказавши, що саме він є пияком та зачинщиком конфліктів.

Окружний суд у Кракові засудив громадянина України до 3-х років в’язниці за заподіяння серйозної шкоди здоров’ю потерпілому. У того після падіння виникли проблеми зі слухом. Водночас суд відмовив позивачеві у виплаті компенсації, зазначивши, що саме поляк спровокував інцидент. 

Незадовго до оголошення вироку громадянин Польщі помер. Українець натомість оскаржив рішення суду. В апеляційній інстанції перекваліфікували кримінальну статтю й зменшили вирок громадянину України до 20 місяців позбавлення волі.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: