• Головна
  • Новини
  • Поліцейські "доїли" наркоторговців - по 3 тис. дол. з кожного

18.05.2019, 11:44

Поліцейські "доїли" наркоторговців - по 3 тис. дол. з кожного

Співробітники Служби безпеки України викрили та блокували протиправну діяльність групи працівників Головного Управління Національної поліції в Харківській області, які систематично отримували хабарі з наркоторговців.

Про це повідомили в СБУ України.

Оперативники спецслужби встановили, що група офіцерів поліції, серед яких працівники підрозділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, налагодила схему вимагання та отримання неправомірної вигоди від осіб, які займаються розповсюдження наркотичних і психотропних речовини за допомогою так званих закладок. Поліцейські, отримавши інформацію щодо протиправної діяльності наркоділків, імітували їх затримання «на гарячому», після чого вимагали гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності. Розмір неправомірної вигоди поліцейських з кожного наркоторговця становив три тисячі доларів США.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували факт отримання учасниками організованої групи сорока тисяч гривень.
Співробітники СБ України із задіянням бійців спецпідрозділу «Альфа» затримали трьох учасників угруповання у Харкові під час отримання грошей з наркоторговця в сумі сімдесяти чотирьох тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим працівникам поліції про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії для документування та притягнення до відповідальності інших працівників поліції, причетних до противного механізму.

Операція з викриття та затримання хабарників відбувалася спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону за сприяння підрозділу внутрішньої безпеки Національної поліції.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: