• Головна
  • Новини
  • Поліцейські Львівщини затримали озброєного гранатами зловмисника

16.11.2020, 11:36

Поліцейські Львівщини затримали озброєного гранатами зловмисника

Озброєного гранатами, раніше судимий 42-річний мешканець Городоцього району Львівської області погрожуючи підірвати боєприпаси, заволодів сумочкою продавчині магазину. За скоєне йому загрожує покарання - позбавлення волі на строк до семи років.

Про це повідомила поліція Львівщини. 

15 листопада близько 16.20 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення від мешканки Городоцького району про те, що в одному з продуктових магазинів у селі Суховоля, де вона працює продавчинею, невідомий чоловік погрожує підірвати гранати.

На місце події негайно виїхали екіпаж сектору реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група, дільничні офіцери поліції Городоцького відділення поліції, а також кінолог, оперативники карного розшуку, вибухо-техніки та співробітники інших служб поліції Львівщини.

Опитавши потерпілу, 37-річну місцеву мешканку, та очевидців, правоохоронці встановили, що чоловік, який зайшов у магазин, тримав у руках предмет, схожий на гранату, та вимагав у продавчині безоплатно віддати йому товари, а у разі відмови -погрожував підірвати приміщення. Жінці вдалося втекти та зателефонувати на оперативну лінію 102. Тим часом зловмисник заволодів її сумочкою з грошима і особистими речами та втік з місця події.

Проведеними заходами співробітники сектору кримінальної поліції територіального підрозділу поліції оперативно встановили місцеперебування та затримали втікача, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, неподалік сусіднього села, де він переховувався у лісосмузі. У нього вилучено два предмета, схожі на гранати РГД-5 та інші речові докази.

Особу зловмисника встановлено – ним виявився раніше судимий 42-річний мешканець Городоцького району. Боєприпаси правоохоронці скерували на експертне дослідження.

За фактом слідчі Городоцького відділення поліції, за процесуального керівництва Городоцької місцевої прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Зловмисник затриманий у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Досудове розслідування триває.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: