• Головна
  • Новини
  • Планували серію терактів у Львові та Києві: оголошено підозру учасникам агентурної мережі спецслужб РФ

13.05.2024, 15:15

Планували серію терактів у Львові та Києві: оголошено підозру учасникам агентурної мережі спецслужб РФ

Правоохоронці викрили двох учасників агентурної мережі, які за завданням спецслужб РФ планували серію терактів у Києві та Львові

Про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, двоє осіб на виконання завдання представника спецслужб РФ мали закласти вибухові пристрої на одному із підприємств оборонного призначення у Львові, у трьох торгівельних центрах і в одному із закладів харчування в столиці. Потім вони мали підірвати їх.

Підозрюваних затримали, їм оголосили підозру і обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Низка вибухівок була замаскована під продукти харчування

"Спецоперацію із затримання проведено на автостоянці в останньому із торгових центрів, де підозрювані планували закласти вибухівку. Усі 15 вибухових пристроїв, що були замасковані під продукти харчування, були своєчасно виявлені у м. Києві та знешкоджені співробітниками правоохоронних органів. Ще 4 саморобні вибухові пристрої попередньо були вилучені у м. Львові", - зазначили у прокуратурі.

Що інкримінують росагентам

Наразі тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх причетних осіб. Одному з підозрюваних інкримінують вчинення державної зради та замах на вчинення диверсії (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 113), а іншому - незакінчений замах на вчинення терористичного акту (ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 258 КК України).

Планували серію терактів у Львові та Києві: оголошено підозру учасникам агентурної мережі спецслужб РФФото: Львівська обласна прокуратура

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: