• Головна
  • Новини
  • Пів тисячі засуджених з Хмельниччини хочуть стати на захист України

21.05.2024, 09:08

Пів тисячі засуджених з Хмельниччини хочуть стати на захист України

Пів тисячі засуджених з установ виконання кримінальних покарань Хмельниччини виявили бажання проходити військову службу за контрактом після того, як набув чинності відповідний закон

Про це пише Суспільне з посиланням на начальника відділу Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Віктора Баранова.

"Я хотів йти служити на початку повномасштабного вторгнення, але мені винесли вирок - позбавлення волі. А як виникла нагода долучитись до війська, я одразу вирішив йти захищати Україну. Взагалі серед засуджених є багато охочих стати на захист країни", - розповів засуджений майже на п’ять років за крадіжку та викрадення автівки 24-річний Юрій Шнерик. Чоловік мав відбувати покарання до січня 2027 року.

За словами заступника начальника Хмельницького слідчого ізолятора Вадима Остапюка, двоє з двадцяти засуджених, які відбувають покарання в установі, виявили бажання мобілізуватись. Він також зазначив, якщо засуджений вирішив підписати контракт зі Збройними Силами, він має написати заяву на начальника установи, в якій відбуває покарання.

"Ми інформуємо ТЦК, що дана особа виявила таке бажання, проводимо комісію щодо умовно-дострокового звільнення в установі, на якій має бути присутній представник ТЦК та представник військової частини, з якою засуджений виявив бажання укласти контракт. Проводиться певна комісія, потім - військово-лікарська комісія. Якщо особа визнається придатною, тоді проводиться комісія в установі. Підготовлюються документи, подання до суду на умовно-дострокове звільнення", - пояснив Остапюк.

Командир 88-го окремого батальйону 106-ї бригади ТрО Микола Светліщев запевняє, що засуджені будуть потрібні у війську.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: