• Головна
  • Новини
  • Підпалював авто військових на замовлення РФ: поліція затримала жителя Рівного

16.07.2024, 13:37

Підпалював авто військових на замовлення РФ: поліція затримала жителя Рівного

Поліція затримала 22-річного жителя Рівного, який підпалював авто військовослужбовців, відгукнувшись на "пропозицію" в російському чат-боті. Палія затримали, він дає свідчення.

 "22-річний житель обласного центру, шукаючи легкий підробіток, в одному із російських чат-ботів знайшов пропозицію за винагороду підпалити авто, яке належить Збройним силам України. У подальшому в російських медіа відео з такими авто видаються за підпали автомобілів працівників ТЦК та СП, аби створити у ворожих медіа картинку самовільної ініціативи українців, що нібито виступають проти мобілізації", - повідомляє поліція рівненської області у Facebook

Правоохоронці повідомили, що 2 липня рівнянин підпалив автомобіль Nissan Almera, який належав військовослужбовцю. Про виконану "роботу" відразу відзвітувався, надіславши підтверджуючі фото.

 

За декілька днів він підпалив ще один транспортний засіб – Nissan X-Trail, який готували на передову захисникам. Крім того, вогонь поширився на інше авто, Volkswagen Golf, частково його пошкодивши.

 

За "виконану роботу" затриманому обіцяли кілька тисяч доларів. Такий "заробіток", нагадали у поліції, Кримінальний кодекс оцінює до 10 років позбавлення волі.

Поліцейські повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу).

Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 242 240 гривень.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: