• Головна
  • Новини
  • Підкорила Лайлу: п'ятирічна рівнянка піднялась на гору Великого Кавказу

25.08.2021, 09:57

Підкорила Лайлу: п'ятирічна рівнянка піднялась на гору Великого Кавказу

П'ятирічна Олександра Канкрова підкорила Лайлу, це найвища гора Сванетського хребта Великого Кавказу.

Лише цьогоріч дівчинка здійснила три гірські піші сходження, – розповів Суспільному її батько Ілля Канкров. Перший свій похід рівнянка здійснила у рік та два місяці, коли лише навчилася ходити.

Рівнянці Олександрі Канкровій – п'ять років. 31 липня вона розпочала 20-денну пішу подорож Кавказькими горами та піднялась на вершину хребта – гору Лайла. ЇЇ висота – 4009 метрів.

"Донька давно мене просила сходити. Ми в походи ходимо давно, а в цьому році почали ходити в зимні. Вона підготовлена, налаштована була", – розповів батько дівчинки Ілля Канкров.

Олександра займається айкідо та захоплюється велоспортом. Вперше батьки взяли її у похід у віці одного року та двох місяців – ночували при мінусовій температурі у наметах у Кременецькому гірському масиві Тернопільської області. Тоді дівчинки тільки навчилась ходити.

"Цьогоріч вона ходила у багато походів, в повноцінних – три. Зимою двічі піднімалась на гору Пікуй, тоді був штормовий вітер, десь близько 10 метрів. І на морозі ночувала – в наметах було десь –20 градусів морозу", – зазначив батько дівчинки.

І додав: Олександра на рівні з групою людей з Рівного та Запоріжжя чотири дні піднімалась на кавказьку Лайлу. Альпіністам, – зазначив Ілля Канкров, заважали дощі та грози.

"Цьогоріч це було нелегко, бо це лабіринт тріщин, Лайла зараз "порвана" і не всі тріщини відкриті. Доводилось розгадувати лабіринт. В кінці був там льодовик, то ми "брали" гору вертикально, перші з малечею пішли", – сказав батько дівчинки.

Після спуску з гори дівчинка разом зі старшими альпіністами відвідала кілька перевалів, перейшла убрід річку та в кінці поїхала на море в Батумі. Після повернення до Рівного Олександра розпочала підготовку до наступного походу, пункт призначення якого батьки поки не називають.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: