• Головна
  • Новини
  • Під стінами Львівської обласної держадміністрації обирають її голову

19.06.2019, 10:23

Під стінами Львівської обласної держадміністрації обирають її голову

У цей час під стінами будівлі Львівської ОДА та обласної ради проходить масова акція протесту громадських активістів та мешканців Львівщини. Головна вимога - прозорість кадрових призначень.

Зокрема, учасники вимгають ініціювати відкриті та прозорі призначення керівників органів державної виконавчої влади на території Львівської області з обов’язковим залученням громадськості та засобів масової інформації.

Протест відбудеться за ініціативи громадських об’єднань, які входять до складу Громадських рад при Львівській ОДА, ДАБІ області, Служби автомобільних доріг Львівщини, Держгеокадастрі, Львівському обласному управлінні лісового господарства.

У партрульній поліції повідомили, що захід присвячений виборам нового голови Львівської ОДА, приблизна кількість учасників - 50 осіб, на місці присутня поліція комунікації, рух скерували в бік вулиці Підвальної.

Нагадаємо, що днями Президент України Володимир Зеленський назвав трьох кандидатів на посаду голови Львівської ОДА.

Зокрема, у ФБ Володимир Зеленський написав: "День добрий, Львівщино! Звертаюся до вас по допомогу. Зараз маємо трьох претендентів на посаду голови Львівської ОДА. Хочу дізнатися вашу думку про цих добродіїв. Що ви знаєте або чули про їхню репутацію, менеджерські та моральні якості?

Та й узагалі – хто вам більше до вподоби?

Ось наші кандидатури:

1. Денис Шмигаль, 43 роки. Кандидат економічних наук. Директор ДТЕК Бурштинська ТЕС, заступник генерального директора ПАТ «ДТЕК Західенерго».

2. Максим Козицький, 38 років. Директор компанії «Еко-Оптіма». Лауреат премії «Людина року» в номінації «Підприємець року».

3. Маркіян Мальський, 35 років. Адвокат, кандидат юридичних наук. Голова західноукраїнської філії юридичної компанії Arzinger. Автор трьох книг, понад 100 наукових і 300 публіцистичних статей.

Що думаєте?".

З цього моменту у Львові сильно пожвавилась підкилимна боротьба за посаду голови Львівської ОДА.

З цього приводу голова Громадської ради при УСБУ у Львівській області Галина Янко на своїй сторінці у ФБ написала: "Відверто, виглядає все дуже смішно, коли ви, дорослі дядьки, щоб дорватися до посади, купуєте проплачені в журналах статті про себе, просите журналістів писати про опонентів, обливаючи брудом, щоб сподобатися Володимиру Зеленському і щоб вас призначили головою Львівської ОДА.

Для мене особисто стало зрозумілим в перший день, коли вся країна почула імена трьох претендентів на посаду голови Львівської ОДА, хто вже тоді, в перші 24 години, став переможцем. Нехай це країна в смартфоні, але це лакмусовий папірець, який став кісткою в горлі для багатьох. Навіть, якщо спрацює палець великого татка, і Президента нагнуть зробити не той вибір, про який говорили люди, Markiyan Malskyy, просто знай, що ти вже є переможцем, і ти дуже достойно себе ведеш, порівняно з твоїми опонентами.

Це бачить вся Львівщина і нехай чує вся країна. Тобі не потрібно було купувати журналістів, щоб ті, щось писали добре про тебе і щоб направити статті в Адміністрація Президента України, зробивши видимість який ти крутий, так, як це роблять твої опоненти. Тобі не потрібно замовляти проплачену рекламу в ФБ, щоб показати нібито яскраву діяльність. Ти, твоє життя, твоя робота говорять самі за себе і тих більше ніж 50% розуміють це. Ти достойний, прото знай це...". 

Також нагадаємо, що 11 травня під час пленарного засідання Львівської обласної ради заступник голови ради Володимир Гірняк заявив, що депутатам Львівської обласної ради пропонували хабарі і посади в обмін за те, що вони проголосують за потрібного кандидата на посаду головного лікаря.

У запровадженні такої практики Володимир Гірняк звинуватив голову Львівської обласної ради Олександра Ганущина.

Зокрема, на початку засідання ради Володимир Гірняк заявив:    

«У 2015 році було сформовано керівництво обласної ради. Було обрано голову, заступників, представників комісій. 2017 року було змінено першого заступника голови обласної ради і було обрано на його посаду Андрія Білоуса. Ця так звана коаліція працювала фактично дотепер...

Відбуваються насправді безпрецедентні речі. Вперше ці речі я (а я вперше депутат обласної ради) відчув минулого травня, коли відбувалось голосування за деяких головних лікарів. Коли деяким з вас (мається на увазі депутатам) пропонували хабарі, коли деяким з вас пропонували посади. Це питання не пройшло.

Пане голово, (звернення до Олександра Ганущина) я тоді тобі сказав про те, що такі речі неприпустимі у стінах Львівської обласної ради...". 

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: