• Головна
  • Новини
  • Під час обшуку в Дубневича забрали телефон з листуванням

11.11.2019, 16:09

Під час обшуку в Дубневича забрали телефон з листуванням

Національне антикорупційне бюро вилучило у спальні колишнього депутата Верховної Ради від фракції «Блок Петра Порошенка» Богдана Дубневича флешку з «контактами Кучми» і договорами дарування великих сум.

Про це йдеться в матеріалах Вищої антикорупційного суду, про це пише thebabel.com.ua

Суд розглядає справу проти двох компаній Дубневича — «Енергія — Новий Розділ» та «Енергія — Новояворівськ». Компанії підозрюють у махінаціях з закупівлею газу, через яку держава зазнала понад 1,4 млрд грн збитків.

Згідно з документами, під час обшуку будинку Дубневича детективи вилучили мобільний телефон iPhone XS, при огляді якого знайшли листування в інтернеті, месенджерах, та електронною поштою з різними абонентами.

Також у спальній кімнаті детективи виявили та вилучили флешку, яка приєднувалася до компʼютера за допомогою пристрою для блокування запису в режимі «Тільки для читання» без можливості запису на носій. На флешці правоохоронці знайшли папку Contacts із файлами, серед яких виявлено файл під назвою «Кучма.сontacts», що містив номер телефону і дату створення.

Також під час обшуку детективи виявили договори дарування коштів, укладені між членами родини Дубневичів, та розписки про отримання коштів, які були вилучені. В результаті суд задовольнив клопотання і заарештував флешку, мобільний телефон та знайдені під час обшуків документи.

  • 31 жовтня Верховна Рада позбавила недоторканності, а також дозволила затримати і заарештувати депутата Ярослава Дубневича. До цього нардеп заявляв, що справа політична та бездоказоваНАБУ проводять обшуки в депутата Дубневича. Він назвав це політичною справою.
  • 2 листопада Вищий антикорупційний суд відмовив у взятті під варту і призначив заставу в розмірі 100 млн грн. Кошти Дубневич повинен був внести на рахунок протягом пʼяти днів. 7 листопада Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду заарештувала нардепаСуд не взяв Дубневича під варту і призначив 100 млн грн застави з можливістю виходу під заставу в 90 млн грн.
  • 8 листопада за Дубневича внесли 100 млн грн застави.

Фото - 24 канал

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: