• Головна
  • Новини
  • Під Офісом президента влаштували акцію проти прямих переговорів з бойовиками «Л/ДНР»

13.03.2020, 23:37

Під Офісом президента влаштували акцію проти прямих переговорів з бойовиками «Л/ДНР»

На вулиці Банковій у Києві біля Офісу президента влаштували мітинг проти проведення прямих переговорів з представниками так званих «ЛНР» і «ДНР» у межах Консультативної ради, яку погодили під час останньої зустрічі в Мінську.

Про це повідомляє кореспондентка hromadske.

Біля будівлі ОП зібрались близько 300 людей, організувала акцію партія «Голос» Святослава Вакарчука. Він сам прийшов на мітинг, також із ним зокрема були глава фракції «Голос» Сергій Рахманін та голова партії «Голос» Кіра Рудик.

Також на акції були прапори «Свободи» та «Нацкорпусу», деякі з людей палили фаєри. Учасники вимагали від президента не підписувати документ про створення Консультативної ради, яка фактично наділить бойовиків суб’єктністю у переговорах щодо Донбасу.

Акція проти проведення прямих переговорів з представниками так званих «ЛНР» і «ДНР», Київ, 13 березня 2020 року

Письмове звернення до Зеленського віднесли народні депутати.

«Те, що нібито відбулося в Мінську останніми днями, повинно бути зупинено. І ми звертаємося до всіх проукраїнських сил із закликом об’єднатися перед великою загрозою здачі українських інтересів», — сказав Вакарчук.

Зазначимо, що приблизно в цей час Офіс президента опублікував звернення Зеленського до українців, в якому він розповів про заходи для боротьби з поширенням коронавірусу в Україні. Серед іншого він приділив увагу масовим зібранням, зазначивши, що їхня заборона не є посяганням на конституційне право на протест.

«Це турбота про здоров’я українців. Нехай ситуація стабілізується, захворювань буде менше, захворюваність піде на спад, і тоді будемо мітингувати собі на здоров’я», — сказав він.

Нагадаємо, у Києві діють обмеження на проведення масових заходів, у яких беруть участь понад 60 людей.

Раніше повідомлялось, що учасники ТКГ з врегулювання ситуації на сході України у Мінську 11 березня підписали домовленості про створення Консультативної ради за участі представників України та бойовиків так званих «Л/ДНР». Росія, Німеччина, Франція та ОБСЄ будуть у статусі гарантів-спостерігачів.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак, який і представляв України на переговорах, запевняє, що створення такої ради не означає визнання так званих «ЛНР» і «ДНР».

Водночас десятки депутатів «Слуги Народу» звернулись до президента Зеленського із закликом не вести прямих переговорів з бойовиками.

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: