• Головна
  • Новини
  • Петиція за продаж алкоголю у кіосках зібрала необхідні підписи

17.04.2019, 14:01

Петиція за продаж алкоголю у кіосках зібрала необхідні підписи

У Львові петиція про скасування ухвали міськради №4803, яка забороняє продаж алкоголю у кіосках з 1 травня цього року, набрала необхідну кількість підписів.

Після того як за 6 днів неї проголосувало 500 осіб, петицію зобов'язані розглянути у Львівські міськраді, пише Форпост.

Ініціатором відновлення дозволу на продає алкоголю у львівських МАФах є місцевий підприємець Андрій Сітарчук.

"Дана ухвала позбавляє сотні підприємців, фопів засобу до існування. Змушує закривати магазини (особливо пивні). Загалом це тисячі людей будуть позвавлені роботи. Місто втрачає величезні кошти, бо зменшуються суми сплати акцизного податку, податків які платяться за працівників і т. д. Прохання до міського голови, депутатів міської ради та компетентних органів відмінити цю "смертельну" ухвалу для багатьох людей. Багато ФОП "я втому числі" вклали остані гроші в бізнес в надії отримати прибуток, а зараз залишаються зараз без грошей які вклали і без джерела доходу", - пише автор петиції.

Нагадаємо, 4 квітня депутати Львівської міськради прийняли ухвалу про неприпустимість здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом у кіосках.

Цією ухвалою депутати рекомендують суб’єктам підприємницької діяльності припинити реалізацію алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом з 1 травня.

Водночас, якщо комісії районних адміністрацій виявлять кіоски, в яких продовжують реалізувати алкогольні та слабоалкогольні напої, такі МАфи будуть вилучені з Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд, видані їм паспорти прив’язки анульованими, а укладені договори оренди окремих конструктивних елементів благоустрою припиненими.

Під дію ухвали потрапили 236 МАФів, які розташовані у різних районах Львова та продають алкогольні і слабоалкогольні напої.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: