• Головна
  • Новини
  • Петиція про заборону варварської обрізки дерев побила рекорд

18.04.2019, 12:47

Петиція про заборону варварської обрізки дерев побила рекорд

У Львові встановили новий рекорд щодо часу збору необхідних 500 голосів за електронну петицію. Зокрема, лише доба знадобилось ідеї «Зупинити варварську обрізку дерев у Львові», яку подав цілий колектив авторів - екологів та урбаністів. Про це повідомив начальник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради Орест Файфурка.

Про це повідомив Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Отож, ця петиція передбачає такі пункти: 1. Розробити локальний нормативний документ щодо порядку закупівлі послуг з обрізки, контролю якості наданих послуг та відповідальності замовника і виконавця за порушення. 2. Провести навчання і сертифікувати арбористів для проведення санітарної обрізки дерев і допускати лише навчених людей до обрізки. 3. Створити систему збору і переробки осіннього листя, зручну та вигідну насамперед для тих, хто листя збирає. 4. Налагодити комунікацію ЛМР з мешканцями з питань озеленення: інформувати про плани щодо обрізок, пропагувати цінність міського озеленення та правильні підходи до утримання. 5. Розробити і затвердити програму догляду і спостереження дерев, топінг на яких вже проведено. 6. Провести відкритий і публічний конкурс на посаду керівника відділу екології. Кандидати мають публічно представити власне бачення розвитку озеленення та охорони довкілля в місті.

Загалом нині дві петиції зібрали необхідну кількість голосів, - інформує начальник відділу громадського партнерства. Інша петиція № 2 – це «Прохання про скасввання ухвали №4803 від 04.04.2019 «Про неприпустимість здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом в тимчасових спорудах». Автори петиції вважають, що ця ухвала позбавляє сотні підприємців, ФОПів засобу до існування, змушує закривати магазини (особливо, пивні) (загалом тисячі людей будуть позбавлені роботи), і місто втрачає величезні кошти, бо зменшуються суми сплати акцизного податку, податків, які сплачують за працівників тощо.

Тепер, як розповів Орест Файфурка, управління «Секретаріат ради» підготує відповідні проекти ухвал, для розгляду електронних петицій депутатським корпусом Львівської міської ради. Автори петицій будуть запрошені до виступу на пленарному засіданні. У разі підтримки петицій депутатами, профільні виконавчі органи підготують дорожню карту щодо втілення ідеї в життя.

Фото - ілюстративне.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: