• Головна
  • Новини
  • Перші вибори у 6 ОТГ у 4 областях України відбуваються у штатному режимі

29.12.2019, 12:13

Перші вибори у 6 ОТГ у 4 областях України відбуваються у штатному режимі

Сьогодні, 29 грудня, в Україні відбувається голосування на перших виборах депутатів сільських, селищних, міської рад об’єднаних територіальних громад (ОТГ) і відповідних сільських, селищних, міського голів, а також на додаткових виборах депутатів сільських, селищних рад ОТГ від територіальних громад, що приєдналися до відповідних об’єднаних територіальних громад.

Всі 55 виборчих дільниць на перших та 8 дільниць – на додаткових виборах, за повідомленням Національної поліції України, відкрилися вчасно, о 8.00.

Про це повідомили в ЦВК.

Голосування триває у штатному режимі. Як повідомляє Національна поліція України, станом на 10.00 надзвичайних подій на виборчих дільницях не зафіксовано, голосування в 9 ОТГ триває в штатному режимі.

Члени Центральної виборчої комісії у межах своїх повноважень контролюють процес місцевих виборів у регіонах, у яких вони визначені відповідальними.

Нагадуємо, що перші місцеві вибори відбуваються у 6 ОТГ (3 сільських, 1 селищній, 2 міських) у 4 областях Україниа додаткові місцеві вибори – у 3 ОТГ (1 сільської, 2 селищних) в 1 області України.

За попередніми підрахунками, у перших виборах зможуть взяти участь понад 55,7 тисяч виборців, у додаткових – понад 4,1 тисячі виборців

Для проведення перших виборів територіальними виборчими комісіями було утворено 136 територіальних, одномандатних виборчих округів, додаткових – 14 округів.

Результати виборів депутатів у одномандатних виборчих округах, а також виборів сільського, селищного, міського голови мають бути встановлені не пізніш як на пʼятий день з дня голосування, тобто до 3 січня 2020 року включно.

Своєю чергою результати виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі мають бути встановлені не пізніш як на десятий день з дня голосування, тобто до 8 січня 2020 року включно.

Загальна сума, передбачена затвердженим ЦВК Розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення перших місцевих виборів 22 грудня 2019 року, становить 1 млн 988,5 тис. грн., додаткових місцевих виборів – 460,2 тис. грн.

Довідка 

Протягом понад чотирьох попередніх років, з 25 жовтня 2015 року до 22 грудня 2019 року Центральною виборчою комісією було призначено перші місцеві вибори у 982 об’єднаних територіальних громадах.

Відтак, після проведення виборів 29 грудня 2019 року загальна чисельність усіх разом взятих призначених перших виборів в ОТГ становитиме 988.

Додамо, що сьогодні, 29 грудня, відбудуться перші вибори депутатів Нежухівської сільської ради і Нежухівського сільського голови Стрийського району Львівської області.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: