• Головна
  • Новини
  • Перевізники Львівщини хочуть підвищити вартість проїзду в маршрутках: мінімальна ціна - 10 грн

15.09.2020, 19:05

Перевізники Львівщини хочуть підвищити вартість проїзду в маршрутках: мінімальна ціна - 10 грн

ЛОО ВГО "Всеукраїнська Асоціація Автомобільних Перевізників" поширила звернення, у якому задекларувала потребу збільшити вартість проїзду у маршрутка.

Зокрема, у зверненні сказано: "Карантинні обмеження вкрай негативно відбиваються на роботі громадського транспорту. Постійні зміни зон карантинних обмежень суттєво лихоманять громадський транспорт, що відтак впливає на прийняття непопулярних рішень перевізниками, а саме: автотранспортні підприємства переглядають вартість проїзду на автобусних маршрутах приміського та міжміського сполучення.

Слід очікувати наступних змін:
• Мінімальна вартість проїзду (тариф у першій зоні до 6 км) зросте до 10 (десяти) гривень;
• Тариф на наступні зони зросте залежно від внутрішніх затрат кожного підприємства, на 5 – 10 відсотків від чинного тарифу станом на 1.08.2020 року.

Основні причини таких змін:
1. Вартість пального на ринку постійно зростає за останній місяць і досягла максимальних розмірів за останній рік.
2. Зростання розміру мінімальної заробітної плати з 1.09.2020 року до 5 тис. гривень суттєво вплинуло на розмір податкового навантаження автотранспортних підприємств в умовах зниження прибутків через карантинні обмеження.
3. Обмеження кількості пасажирів, які одночасно можуть перебувати в салоні автобуса".

Водночас голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка у коментарі ZAXID.NET повідомив, що обласні перевізники Львівщини почали підвищувати ціни на проїзд у громадському транспорті. 

Він каже, що подорожчання проїзду дасть змогу перевізникам залишитись на ринку, адже через карантинні обмеження доходи підприємств значно знизились, оскільки у салоні автобуса можна заповнювати пасажирами лише сидячі місця.

За словами Івана Велійки, кожне АТП робить власні розрахунки і встановлює відповідні тарифи, втім загалом подорожчання може сягати 5-10% від нинішніх тарифів. Проїзд у 6-ти кілометровій зоні навколо Львова зросте до 10 грн. До 20 вересня перевізники мають завершити перехід на нові тарифи.

«Крім карантинних обмежень на підвищення тарифів, суттєво впливає подорожчання пального, а також зростання мінімальної зарплатні до 5 тисяч грн із 1 вересня. Тож податкове навантаження на автотранспортні підприємства також зросло», – пояснив Іван Велійка.

Як розповів заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень, за законодавством облдержадміністрація не може впливати на тарифи, які встановлюють перевізники, щоправда й розрахунків від них область ще не отримувала.

Зазначимо, що у 2016 році Кабмін своєю постановою забрав повноваження у облрад і облдержадміністрацій формувати граничну вартість проїзду, тож перевізники самі можуть самі формувати вартість проїзду.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: