03.12.2019, 08:02

Перелік переможців громадського бюджету Львова-2019

На спільному засіданні депутатської комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова і  комісії фінансів та планування бюджету затвердили перелік переможців громадського бюджету Львова, рекомендованих до фінансування.

Про це повідомив Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Отжен, як повідомив начальник управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський, у голосуванні взяло участь 103 тис 726 мешканців, це - рекорд не тільки для міста Львова, а й для України.

«Якщо брати відсоток людей, які голосували за проєкти до кількості населення, то у Львові він становить - 13,8%, найбільший серед всіх міст України. Загалом, маємо тенденцію в Україні значного зростання кількості учасників та голосування. У Львові ріст  з попереднім роком становив 52%, а з 2016 року кількість людей, які проголосували, зросла в 5 разів. Можемо констатувати, що є величезна довіра до цього інструменту громадської участі серед мешканців». 

Відповідно до Положення про громадський бюджет, кошти виділені на громадський бюджет розподіляються наступним чином: 40% на великі проєкти, 60% на малі проєкти по 10% на кожен район.

На засіданні гостру дискусію викликало питання фінансування великого проєкту № 215 «Марімба для музичної школи №2»,  оскільки з’ясувалось, що інструмент коштує 1 млн 200 грн, а не 3 млн грн, як зазначено в кошторисі. Відтак, автори пояснили, що мали на увазі не лише марімбу, а й інші інструменти, які входять до оркестру ударних інструментів. Проте, депутати вирішили рекомендувати до фінансування тільки один інструмент – марімбу, як зазначено в кошторисі проєкту.       

Як зазначив начальник відділу громадського партнерства Орест Файфурка, комісія підтримала включення до переліку проектів-переможців, проекти, які набрали найбільшу кількість голосів, до повного вичерпання обсягу передбачених коштів, а також проекти, які згідно з рейтингом отримали часткове фінансування. Загальний обсяг коштів на фінансування проектів громадського бюджету збільшується на обсяг, необхідний для фінансування таких проектів у повному розмірі.

«Також розглянули звернення профільного управління культури та команди проєкту № 215 "Марімба для музичної школи № 2" щодо коригування кошторису в сторону зменшення, оскільки вартість марімби, яка відповідає вимогам ініціатора проєкту, є меншою від початково передбаченої у кошторисі.За результатами розгляду, суму проєкту № 215 було зменшено з 3 млн. грн до 1,2 млн. грн. І як наслідок, до переліку великих проєктів-переможців було включено наступний по кількості голосів (3551) серед "освітніх та медичних" проект № 18 "Я хочу знову бігати - допоможи дітям з травмами", - сказав Орест Файфурка.
За результатами засідання двох депутатських комісій, прийняте рішення рекомендувати Львівській міській раді до затвердження перелік з 55-ти проектів-переможців, це – 7 великих проектів-переможців і 48 малих (по 8 проектів у кожному районі Львова).

Отож, фінансування всіх проєктів громадського бюджету становитиме 46,7 млн грн.

Відтак, переможцями серед великих проєктів стало 7 проектів: №183 «Дай немовляті шанс на повноцінне життя» Сучасне діагностичне обладнання в пологовий на Раппопорта,8»;

№55 «СЗШ №30 Мультифункційна зона відпочинку та навчання "Простір для розвитку"; 

№77  Кафе-їдальня " Смаколик" у СЗШ № 29 (капітальний ремонт харчоблоку);

№26  "Безпечне Рясне. Відео-нагляд Рясне-1, Рясне-2, Кам'янка";

№215 Марімба для музичної школи №2; 

№39  Збережи озеро на Панча;        

№18  «Я ХОЧУ ЗНОВУ БІГАТИ» - допоможи дітям з травмами.

Перелік проєктів-переможців

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: