• Головна
  • Новини
  • Папа Франциск: Нехай же ніхто не зловживає цим періодом болю для власної вигоди

05.04.2020, 12:33

Папа Франциск: Нехай же ніхто не зловживає цим періодом болю для власної вигоди

Папа Римський Франциск під час проповіді закликав не зловживати цим періодом болю для власної вигоди.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Радіо Ватикан.

Папа підніс молитву за те, щоби Господь дарував нам чесне сумління, аби завжди чинити лише добро в цей важкий період, а в проповіді звернув увагу на те, що наші великі гріхи та падіння завжди починаються з маленької спокуси, що веде до самовиправдання.

«Ніколи не забуваймо: за гріхом, за падінням завжди стоїть спокуса, яка спочатку завжди є маленькою, але виросла, інфікувала інших і, врешті, знаходимо виправдання для того, щоб упасти», – перестеріг Папа Франциск, звершуючи свою проповідь під час Святої Меси в каплиці «Дому святої Марти» в суботу.

На початку богослужіння Святіший Отець звернув увагу на те, що в період тривоги й болю люди часто отримують можливість зробити те, чи інше, чимало добра, але не бракує й таких, кому приходить думка використати момент для власного збагачення.

«Молімося сьогодні, – закликав він, – аби Господь дав нам усім чесне сумління, прозоре сумління, яке дозволить нам стояти перед Богом, не соромлячись».

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 5 квітня зафіксовано 1 мільйон 202 тисячі 435 випадків коронавірусної інфекції СОVID-19, при цьому 64 729 осіб померли, одужали 246 638 осіб. Загалом, коронавірус виявлено у 206 країнах.

Найбільше хворих у США – 311 635 осіб (278 нових випадків), 8 454 інфікованих померло, одужали 14 825 осіб. В Іспанії кількість випадків СОVID-19 становить наразі 126168, з них 11 947 летальних, 34 219 людей одужали. В Італії коронавірус виявлено у 124 632 осіб, з них 15 362 померли, 20 996 осіб одужали. Для запобігання поширенню пандемії країни застосовують жорсткі карантинні заходи, що призводить до зупинки виробництва і втрати робочих місць багатьма людьми. Водночас, нестача медичних засобів спричинила їхнє суттєве здорожчання.

Фото - vaticannews.va

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: