20.09.2022, 11:52

Освітній форум «Навчи мене радости»

20 вересня, у Жовкві відбувся освітній форум виховників та наставників «Навчи мене радості», організованого з ініціативи відділу освіти Жовківської міської ради у партнерстві з Львівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

Учасницею заходу була Валентина Загрева, начальниця управління Державної служби якості освіти у Львівській області, яка під час виступу зосередилася на забезпеченні якісної й доступної освіти для кожної дитини.

 «У такий складний для України час надзвичайно важливими є згуртованість та підтримка одне одного. 

Педагоги гідно тримають освітній фронт, продовжуючи працювати, формують унікальний педагогічний досвід, переосмислюють роль освіти, її ціннісні складники та беруть на себе новий рівень відповідальності. 

Мета спільної роботи – забезпечення якісної та доступної освіти для кожної дитини задля зростання компетентних, успішних, вільних громадян.

Безпечне освітнє середовище, всебічна допомога, особистісна й психологічна підтримка вчителів, учнів, батьків – наші ключові завдання. Сформована у закладі освіти атмосфера доброзичливості, довіри й поваги - запорука якісної школи і розвитку щасливої особистості», - зазначила Валентина Загрева.

Окрім того, очільниця управління Служби, акцентувала увагу освітян на: 

- інформаційно-аналітичній системі EvaluEd – ІТ-продукту для зовнішнього оцінювання та самооцінювання освітніх і управлінських процесів у закладах загальної середньої освіти;

- сертифікації вчителів початкових класів, метою якої є виявлення та стимулювання педагогічних працівників з високим рівнем професійної майстерності, що володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню. 

- дотриманні мовного законодавства серед учасників освітнього процесу.

Також вручено сертифікати педагогам – освітнім експертам, які успішно пройшли навчання «Інституційний аудит та розбудова внутрішньої системи забезпечення якості освіти», що було організоване управлінням Державної служби якості освіти у Львівській області.

 «Державна служба якості освіти України та її територіальні управління працюють задля того, аби кожна українська дитина мала змогу здобути якісну освіту, щоб кожен педагог відчував себе потрібним, захищеним.

Ми співпрацюємо з кожним освітнім закладом, допомагаємо та підтримуємо, консультуємо щодо особливостей освітнього процесу під час воєнного стану. 

Забезпечення спільного розуміння якості освіти та якості освітньої діяльності для розвитку кожної особистості – неабиякий виклик сьогодення, що потребує від нас максимальної згуртованості задля спільної перемоги. Вдячна спікерам за висвітлення актуальних тем, учасникам за можливість спілкування та організаторам за ініціативу проведення заходу», - додала Валентина Загрева.

Довідково:

«Безпечне освітнє середовище: нові виміри безпеки» 👉https://cutt.ly/DXnSSDF

Інформаційно-аналітична система для зовнішнього оцінювання та самооцінювання освітніх і управлінських процесів у закладах загальної середньої освіти 👉https://cutt.ly/ZVaV25c

Результати опитування учасників освітнього процесу щодо дотримання мовного законодавства, проведеного Державною службою якості освіти України https://cutt.ly/4XLL9pA , у розрізі Львівської області - https://cutt.ly/3Zi6F6E

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: