• Головна
  • Новини
  • Оприлюднили обставини загибелі офіцерів СБУ на Донбасі

04.12.2019, 21:37

Оприлюднили обставини загибелі офіцерів СБУ на Донбасі

Главред Цензор.НЕТ Юрій Бутусов оприлюднив додаткову інформацію про обставини загибелі в зоні ООС двох офіцерів спецпризначення управління "Альфа" СБУ Дениса Волочаєва і Дмитра Каплунова.

Про це пише Цензор.нет з посиланням на Фейсбук  Юрія Бутусова.

Бутусов зазначив: "В ніч з 30-го листопада на 1-ше грудня група спецпризначення управління "Альфа" Служби безпеки виконувала бойове завдання з ведення розвідки і спостереження в "сірій зоні" в районі села Староласпа Донецької області. Цей район - далеко за межами зони розведення військ у районі Богданівки.

Вночі, під час переходу групи після успішного виконання поставлених завдань, стався підрив на міні. "Сіру зону" хаотично мінували, на жаль, цей ризик на фронті всюди. Внаслідок вибуху підполковник Дмитро Каплунов зазнав смертельних поранень, він загинув на місці. Денис Волочай і ще один офіцер були поранені. Група забрала зброю загиблого і документи і понесла поранених до своїх позицій.

Оскільки підрив стався в "сірій зоні", противник підрив не спостерігав і відходу не перешкоджав. На жаль, під час евакуації від важких поранень загинув підполковник Волочаєв.

Підрозділи 1-ї мотострілецької бригади окупаційного корпусу ЗС РФ на Донбасі виявили місце підриву і тіло Каплунова наступного дня. Позиції противника перебували недалеко і винести тіло Каплунова наші вже не змогли.

Внаслідок розголошення даних в українських соцмережах, противник швидко зумів отримати уявлення про ситуацію до того, як зуміли обміняти тіло Дмитра, і зараз здійснює інформаційну операцію з дискредитації українських спецслужб.

Треба докладати всіх зусиль для повернення тіла загиблого.

За високі заслуги перед країною Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський удостоїв загиблих офіцерів СБУ звання Герой України (посмертно)

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: