20.05.2021, 18:46

"Онур" з'єднає Стрий та Мукачево платним автобаном

Стратує новий проєкт Укравтодору в рамках державно-приватного партнерства: будівництво маршруту Стрий — Мукачево. Про це повідомили в Укравтодорі

Отже, сьогодні, 20 травня, Державне агентство автомобільних доріг України та турецька компанія ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» підписали Меморандум щодо підготовки пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства в рамках проєкту будівництва та експлуатації автомобільної дороги за маршрутом Стрий — Мукачево.

Згідно з Меморандумом, ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» власним коштом здійснить підготовку пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства. Зокрема, йдеться про розробку техніко-економічного обґрунтування реалізації проєкту.

«Один із напрямів, які ми зараз активно розвиваємо — це державно-приватне партнерство в дорожній галузі. Це вже другий подібний меморандум щодо залучення приватних інвесторів, який підписав Укравтодор цього року. Перший був підписаний із компанією «Автомагістраль-Південь» і стосувався розробки ТЕО для маршруту Краковець – Броди – Рівне.

Тепер ми плануємо ще один концесійний проєкт для маршруту Стрий – Мукачево з компанією ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», яка зарекомендувала себе як надійний підрядник Укравтодору в низці проєктів», — заявив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Автобан буде проходити територіями Львівської та Закарпатської областей і слугуватиме альтернативою ділянці М-06 Київ – Чоп. У 2021 році планують розробити проєктно-кошторисну документацію. Розробка техніко-економічного обґрунтування дозволить спроєктувати оптимальний маршрут, а також реалізувати проєкт з максимальним економічним ефектом для держави.

Після розробки ТЕО стане можливим проведення тендерних процедур та початок будівництва.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

    Коментар

    Блоги

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Мирослав Дністрянський

    ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

    Василь Чорний

    Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: