• Головна
  • Новини
  • Окупанти продовжують практику обстрілів поселень, які вони ж і контролюють

24.04.2019, 07:55

Окупанти продовжують практику обстрілів поселень, які вони ж і контролюють

Українська сторона СЦКК повідомляє, що збройні формування Російської Федерації продовжують вдаватися до практики підступних обстрілів населених пунктів на тимчасово окупованій території України, намагаючись звинуватити в цьому підрозділи Об’єднаних сил.

У щоденному звіті СММ ОБСЄ, станом на 21 квітня поточного року команда Місії констатувала факт обстрілу а саме, 20 квітня молода жінка тридцяти років розповіла членам патруля СММ, що 14 квітня, приблизно о 19:30, вона почула гучний вибух біля свого будинку № 9 на вулиці Лізи Чайкіної в н. п. Золоте-5 (Михайлівка), що на непідконтрольній урядові України території, після чого вона вбігла до будинку де у вітальні й забрала свою поранену 11-річну доньку в безпечне місце, з вуха якої - текла кров, - про це повыдомила прес-служба ООС. 

Крім того, мати дівчинки сказала, що вона особисто викликала швидку допомогу, яка доправила її поранену дитину до лікарні в н. п. Первомайськ, що на непідконтрольній урядові України території. Після жінка розповіла, що 15 квітня її доньку доправили до лікарні в Луганську, де є необхідне обладнання для проведення комплексного обстеження. В свою чергу 15 квітня головний лікар Первомайської лікарні підтвердив інформацію про те, що 14 квітня до них з пораненням вуха доправили 11-річну дівчинку з Золотого-5 (Михайлівки). 16 квітня сусід, який проживає поверхом вище, також повідомив спостерігачам, що дійсно14 квітня дівчинка, яка проживає на першому поверсі, отримала поранення вуха в результаті цинічного обстрілу бойовиків.

Неприпустимі дії незаконних збройних формувань Російської Федерації, які є агресивно настроєними, спеціально розташовують свої позиції поряд з житловими будинками, обстрілюють та тримають у страху і напрузі мирне населення, ховаючись за спинами дітей та літніх людей, намагаються дискредитувати Збройні Сили України, а таким чином прикривають свої злочини проти людства.

Команда Місії зафіксувала позиції збройних формувань на відстані 300 м від цього будинку.

При детальному вивчені відстані, профілю, тактико-технічних характеристик застосованого озброєння, напрямку з якого вівся обстріл, а також порядку розміщення позицій підрозділів Об’єднаних сил та збройних формувань Російської Федерації, є очевидним підтвердженням непричетності підрозділів Об’єднаних сил до обстрілу житлових будинків мирних мешканців Золотого-5.

Українська сторона СЦКК зазначає, що дані факти в черговий раз свідчать про цілеспрямовані дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації щодо подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей.

Українська сторона СЦКК

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: