• Головна
  • Новини
  • Окупанти обстріляли спостережний пункт ЗСУ на Донбасі: один український захисник загинув

22.02.2021, 16:55

Окупанти обстріляли спостережний пункт ЗСУ на Донбасі: один український захисник загинув

22 лютого російські окупанти відкрили вогонь з гранатометів в районі шахти "Бутівка". Один український військовий загинув, ще один отримав поранення.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак під час брифінгу 22 лютого, передає Суспільне.

Окупанти відкрили вогонь з танкового протитанкового гранатомета по спостережному пункту 72-ї бригади. Пораненому військовому надали медичну допомогу, але він не вижив.

"У нас був важко поранений і загинув під час отримання медичної допомоги військовий і другий теж поранений, які вели спостереження", - сказав Хомчак.

Він нагадав, що нині триває 211 доба всеосяжного припинення вогню, однак його умови "виконуються в основному збройних сил України".

"І, на жаль не повною мірою воно виконується нашим ворогом, збройними формуваннями РФ, які знаходяться на непідконтрольній території. Обстріли активізуються, як правило, або під час засідання ТКГ. А зараз ми спостерігаємо, після рішень РНБО щодо накладення санкцій на відповідних осіб або фірми", - додав він.

Водночас українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі вже направила ноту місії ОБСЄ через загибель та поранення військових ЗСУ.

"Сьогодні, 22 лютого близько 14.00 в районі АВДІЇВКА в результаті обстрілу противником наших позицій загинув один та був поранений ще один військовослужбовець ЗСУ. Українською стороною СЦКК направлено відповідну ноту до СММ ОБСЄ", - йдеться у повідомленні делегації.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: