• Головна
  • Новини
  • Оголосили переможців конкурсу на найкращий проєкт церемоніальної будівлі Янівського цвинтаря

05.12.2020, 18:33

Оголосили переможців конкурсу на найкращий проєкт церемоніальної будівлі Янівського цвинтаря

У п’ятницю 4 грудня, журі обрали переможців Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію церемоніальної будівлі на території Янівського цвинтаря. Проєктований об'єкт покликаний забезпечити потребу гідного прощання із померлими для різних релігій та конфесій.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Переможцем конкурсу (на головному фото) обрано проєкт під шифром 180068, авторського колективу Віктора Голубєва, Дмитра Райфшнайдера та Андрія Шебалдова, м. Хмельницький. Серед представлених проєктів, архітектори запропонували лаконічне та виразне рішення для проєктованого об'єкта і найкраще виконали завдання конкурсу.

Як зазначає головний архітектор міста Антон Коломєйцев, переможці професійно підійшли до проєктного завдання та запропонували найкраще вирішення, що є синтезом образної та функціональної складових об'єкту.

Друге місце, та премію у розмірі 60 000 грн отримав проєкт під шифром 008828, авторського колективу Юрія Томища, Катерини Зінчук, Марії Павловської, Вікторії Линди та Володимира Палія, м. Львів.

Третє місце, з премією 30 000 грн посів проєкт під шифром 304050 авторського колективу Володимира Дідюка та Андрія Дідюка, м. Львів.

Журі конкурсу додатково відзначили проєкти під шифром 753918 авторського колективу Валентина Шароватова, Ольги Криворучко, Олександра Гуцуляка, Василя Гарбара та 020818 — Андрія Шуляра.

Проєктований об'єкт обслуговуватиме процеси поховань, як на Янівському, так і на інших кладовищах Львова. Будівля забезпечуватиме функцію прощання із покійним, що може проводитися у світському форматі та у вигляді релігійного обряду.

Детальніше ознайомитися з проєктами переможцями можна за посиланням.

Загалом було зареєстровано 28 учасників з різних міст України, та подано 18 конкурсних робіт. Вітаємо переможців та дякуємо всім учасникам конкурсу за пророблену роботу та інтерес до конкурсного проєктування.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: