• Головна
  • Новини
  • Окрім змін до бюджету позачергова Рада займеться кадастрами, землею, вірусом та цигарками

10.04.2020, 15:33

Окрім змін до бюджету позачергова Рада займеться кадастрами, землею, вірусом та цигарками

Верховна Рада на позачерговому засіданні 13 квітня має розглянути низку важливих законопроєктів, зокрема щодо внесення змін до держбюджету, стосовно боротьби з коронавірусом, про посилення відповідальності за лісові пожежі тощо.

Про це поінформував Голова Верховної Ради Дмитро Разумков на брифінгу після наради з керівниками депутатських фракцій і груп, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перше питання – це питання бюджету, саме цьому була присвячена більша частина наради. Буде ще засідання Бюджетного комітету, будуть враховуватися ті пропозиції та поправки, які були озвучені і керівництвом парламенту, і представниками депутатських фракцій і груп на Бюджетному комітеті… Не можу сказати, що все нас влаштовує, і, мабуть, такого ніколи не буває, щоб влаштовувало все. Є питання, які знову й знову з’являються, вони будуть виправлені, наприклад щодо конкурсів, щодо фінансування тих чи інших бюджетних програм. Усі надали свої пропозиції – максимально намагатимуться їх врахувати. Як це відбудеться насправді, подивимося, коли будемо бачити кінцевий варіант бюджету», - сказав спікер.

За його словами, наступним питанням у порядку денному позачергового засідання стане розгляд законопроєкту «Про національну інфраструктуру геопросторових даних».

«Це геокадастри. Для того, щоб унормувати і запустити фактично цей процес підготовки до майбутнього відкриття ринку землі. Але я нагадую, що це відбудеться не скоро. Однак Україна має до цього готуватися», – наголосив Разумков.

Він уточнив , що парламент також має намір розглянути законопроєкт №3320 - щодо боротьби із коронавірусом і його наслідками. «Цей законопроєкт тільки з’явився. Це спільне напрацювання народних депутатів і профільного міністерства, і була досягнута попередня згода з колегами, що ми його включимо в порядок денний позачергового засідання і будемо розглядати», – сказав Разумков.

За словами спікера, передбачається і розгляд законопроєкту щодо посилення відповідальності за пожежі в екосистемах. «Зараз немає адекватної відповідальності тим, хто це робить. І сьогодні ми вимушені паралельно з тими всіма проблемами та викликами, які постали перед Україною та світом, в тому числі боротися з цією навалою. Але я думаю, що цей закон трохи зменшить бажання робити такі протиправні дії», – заявив Голова ВР.

Планується, що 13 квітня депутати розглядатимуть і законодавчі ініціативи, що передбачають внесення змін до закону про Антимонопольний комітет, а також можуть подолати вето Президента щодо закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (№1049). Його ВР ухвалила 4 жовтня 2019 року з поправкою щодо регулювання торгівельних націнок на тютюнові вироби на рівні 7% та 13% для оптової та роздрібної торгівлі, що викликало суспільний резонанс.

«Закон гарний, але він фактично не працював. Зараз він повернувся із вето Президента. Я сподіваюся, що він буде підтриманий Верховною Радою і вже почне працювати на користь українського бізнесу», – прокоментував спікер.

Окрім того, парламентарії мають розглянути 13 проєктів постанов щодо скасування рішення ВР про ухвалення закону про ринок землі, які блокують підписання цього документа спікером і Президентом.

Нагадаємо, уранці 10 квітня у Верховній Раді відбулася нарада керівництва парламенту з главами депутатських фракцій, участь у якій узяли Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і міністр фінансів Сергій Марченко. Члени наради обговорювали зміни до Державного бюджету на 2020 рік і порядок денний позачергового засідання ВР, яке має відбутися 13 квітня.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: