• Головна
  • Новини
  • Одночасно на п’яти полігонах відбулися масштабні командно-штабні тренування

21.08.2021, 16:54

Одночасно на п’яти полігонах відбулися масштабні командно-штабні тренування

В Україні одразу на п’яти загальновійськових полігонах відбулися масштабні командно-штабні тренування з Командуванням Об’єднаних сил ЗСУ.

Про це пише АрміяInform.

Найбільші – розгортались на Миколаївщині у 235-му Міжвидовому центрі підготовки підрозділів «Широкий лан». У тренуванні взяли участь 14 органів військового управління всіх видів та родів військ Збройних сил України. До їх проведення були залучені органи управління Національної гвардії, Служби безпеки України, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Державної спеціальної служби транспорту.

За легендою навчань ворог намагався захопити військовий аеродром. Для цього десятьох диверсантів закинули з повітря. У маневрах взяли участь винищувальна, штурмова, транспортна та безпілотна авіація Повітряних Сил ЗС України. Вони здійснили підтримку наземних сил та забезпечили висадку десанту. Їхнім завданням було знищити ворожі літаки. Далі в бій вступили підрозділи ракетних військ і артилерії та завдали точного удару по військах умовного противника.

-Використовувалось сьогодні озброєння починаючи з реактивних систем залпового вогню «Ураган», «Град», протитанкові ракетні комплекти «Корсар», «Стугна», різного роду все, що є, що знаходиться на озброєнні окремої механізованої бригади, – зазначив генерал-майор Олександр Нестеренко.

Підтримка повітряних сил здійснювалась броньованими штурмовиками СУ-25 та фронтовими бомбардувальниками СУ-24. Також для боротьби з аеродинамічними цілями в умовах радіопротидії було залучено зенітно-ракетні комплекси С-300 та БУК-М1.

Головною особливістю маневрів стало відпрацювання практичних дій в умовах активного застосування противником високоточних засобів ураження та засобів радіоелектронної боротьби. Зведені підрозділи успішно відпрацювали оборонні та контрнаступальні дії, відбили атаки умовного противника та диверсійно-розвідувальних груп.

Військові продемонстрували, як механізована бригада Сухопутних військ звільняє населений пункт від диверсантів. В урбанізованій місцевості військові відпрацювали висадку десанту безпарашутним способом, провели вуличні бої, зачистку місцевості та надання медичної допомоги постраждалим.

У ході тренувань були застосовані сотні одиниць бойової техніки та залучено понад дві тисячі особового складу. Мета бойового злагодження – підвищення спроможностей війська, а також забезпечення ефективного планування та управління військовими силами в різних видах бойових дій.

Це оборонні дії, проведення і управління контратаками, контрударами, боротьба з повітряними десантами, диверсійно-розвідувальними групами, ведення територіальної оборони, підтримка авіаційними групами сухопутних, морських угруповань, – заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Водночас морські піхотинці та групи спеціального призначення за підтримки авіації та надводних сил відпрацювали питання посилення оборони острова Зміїний. Протитанкові підрозділи здійснили практичні стрільби прямим наводженням та ракетними комплексами по броньованих об’єктах противника. Під час проведення таких навчань особовий склад не лише покращує власні показники навченості, а й вчиться діяти спільно з підрозділами інших видів та родів військ.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: