• Головна
  • Новини
  • Об’єднання лобістів Львівського університету ім. І. Франка створили у Верховній Раді

04.07.2020, 10:15

Об’єднання лобістів Львівського університету ім. І. Франка створили у Верховній Раді

У Верховній Раді України створили міжфракційне депутатське об’єднання «Випускники Франка». Про це 3 липня під час пленарного засідання Ради оголосив перший заступник Голови ВРУ Руслан Стефанчук.

«Повідомляємо про створення у ВР дев’ятого скликання міжфракційного депутатського об’єднання «Випускники Франка». Керівником цього об’єднання обрано народного депутата України Тістика Ростислава», – казав Стефанчук.

У складі об'єднання 26 депутатів, що здобули вищу освіту в Франковому виші.

«Національний університет ім. Івана Франка – один із найстаріших університетів України та Східної Європи, що веде свою історію з 1608 року. Також це мій рідний навчальний заклад, в якому я здобув дві вищі освіти. Саме тому ініціював створення міжфракційного депутатського об’єднання «Випускники Франка» щоби згуртувати народних депутатів-випускників університету заради відстоювання інтересів нашого рідного вишу», – пояснив Ростислав Тістик.

Нардеп також зазначив, що основне завдання об'єднання полягає у підвищенні іміджу Львівського національного університету ім. Івана Франка в Україні та закордоном, допомога у реалізації ініціатив та розв’язанні поточних проблем.

«Університет Франка має багато представників у Верховній Раді IX скликання, тому, звісно, ми можемо використовувати всі наші можливості, щоб сприяти підвищенню якості освіти, брати дієву участь в ініціативах університетського студентського самоврядування. Плануємо також організовувати зустрічі студентства з впливовими національними та іноземними політиками, експертами, науквоцями. Зрештою, ми просто зобов’язані гідно представляти нашу Alma Mater», - наголосив Ростислав Тістик.

Нагадаємо, попередньо представник Львівщини, член бюджетного комітету Ростислав Тістик наполягає на виділенні 46,6 млн грн на реконструкцію головного корпусу Франкового університету. Зокрема, про це йшлося  під час засідання Міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проектів. Остаточне рішення планують винести на розгляд комісії наступного тижня.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: