15.04.2020, 19:35

Обмін полоненими відбудеться до Великодня

Обмін утримуваними особами з представниками ОРДЛО відбудеться протягом поточного тижня. Всі учасники обміну після повернення в Україну пройдуть 14-денну обсервацію.

Про це йдеться в заяві спеціальної представниці ОБСЄ в Тристоронній контактній групі (ТКГ) по Донбасу Хайді Грау, пишуть Букви.

Грау зазначила, що робоча група ТКГ з гуманітарних питань вже погодила деталі майбутнього взаємного звільнення утримуваних осіб та їх подальшого обміну.

“Взаємне звільнення й обмін відбудуться завчасно до православного Великодня”, — наголосила представниця ОБСЄ.

Український омбудсмен Людмила Денісова виступила зі зверненням, в якому також підтвердила інформацію про те, що обмін відбудеться до кінця тижня.

“Зараз переговори тривають. Зокрема, здійснюється останнє узгодження дати, списків та логістики передачі громадян”, — додала вона.

Також омбудсмен поінформувала, що всі учасники обміну після повернення в Україну потраплять на обов’язкову обсервацію у зв’язку з пандемією COVID-19.

“Цей етап взаємного звільнення ускладнений тим, що він відбувається під час карантину. Наші громадяни, яких ми повертаємо, пройдуть обов’язкову обсервацію протягом 14 днів”, — заявила Денісова.

8 квітня у форматі відеоконференції відбулися переговори Тристоронньої контактної групи (ТКГ) по Донбасу. Сторони домовилися стосовно дати нового обміну утримуваними особами.

11 березня Тристороння контактна група на засіданні в Мінську домовилася про створення “Консультаційної ради” — органу, яким фіксується суб’єктність самопроголошених “ДНР” і “ЛНР”.

Документ був підписаний головою Офісу Президента Андрієм Єрмаком, який, за словами дипломата Романа Безсмертного, не мав на це повноважень, і експрезидентом України Леонідом Кучмою.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: