• Головна
  • Новини
  • Низку штатів у США охопили протести - одна людина загинула, є руйнування, підпали

30.05.2020, 15:14

Низку штатів у США охопили протести - одна людина загинула, є руйнування, підпали

В Детройті, штат Мічиган, під час акції протестів загинула людина. Коли до групи протестувальників наблизилась машина, з неї було зроблено постріли в сторону учасників протесту. В результаті пострілів загинув 19-річний чоловік, повідомляє поліція Детройта.

Учора. 29 травня, вдень акція протесту відбувалась відносно спокійно, але напруга зросла під вечір. Поліцейського в Детройті ушпиталили після того, як його було поранено кеменем, що жбурнув хтось із протестувальників. Дев‘ятеро протестувальників було заарештовано. Поліція повідомила, що семеро з заарештованих не були з Детройта.

Протести проти брутальності поліції поширились США після смерті Джорджа Флойда, афроамериканця, який помер після того, як поліцейський тиснув ногою на шию лежачого Флойда. Відео цього облетіло весь світ і викликало обурення.

В Міннесоті, де стався цей інцидент, мирні протести переросли у насильницькі акції - багато бізнесів, машин було підпалено, згорів також поліцейський відділок. Губернатор штату Тім Уолц заявив про складнощі у підтримуванні порядку, - пише Голос Америки.

Раніше повідомлялось, що мер Міннеаполіса Джейкоб Фрей запровадив надзвичайний стан в четвер через протести, які продовжились і у п‘ятницю; поліцейський відділок та інші будівлі підпалено в місті, де після затримання поліцією ввечері в понеділок помер афроамериканець. 

Губернатор штату Міннесота Тим Уолц закликав до штату Національну Гвардію, щоб стримати подальші спроби насильства. 500 військових «активовано» і буде спрямована до Міннеаполіса, повідомила Національна Гвардія в четвер. Журналіст Star Tribune Міннеаполіса написав у Twitter, що броньовані машини проїхали центром міста вночі на п‘ятницю.

Зранку в п‘ятницю Фрей зауважив, що місто переживає «біль та лють», але підпали та мародерства є «неприйнятними», а пошкоджена власність була «дуже важливою для громади».

Ввечері в четвер, коли сотні протестувальників проводили мирну ходу, відділок поліції в Міннеаполісі охопило полум‘я. Журналісти, які перебували на місці подій заявляють, що присутність поліції було зведено до нуля і що невідомо, де була поліція. Повідомлення у Twitter свідчать, що відділок було покинуто. Пожежників також не було. Водночас мерія повідомила, що посадовці отримали непідтверджені повідомлення про пошкодження мереж газопостачання і про те, що будівля може вибухнути.

«Ми не можемо заарештувати людей через масштаб та динаміку, - уважив він. - В бік наших представників проводяться постріли».

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: