• Головна
  • Новини
  • Німеччина з 25 червня відкриває кордони для вакцинованих іноземців

18.06.2021, 10:17

Німеччина з 25 червня відкриває кордони для вакцинованих іноземців

Німеччина з 25 червня відкриває кордони для повністю вакцинованих іноземців із країн, які не входять до Європейського Союзу. Вони зможуть потрапити до Німеччини з будь-якою метою.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ Німеччини, передає Громадське.

Під час в'їзду до країни мандрівники мають показати цифровий сертифікат, затверджений в ЄС, або будь-який інший документ про підтвердження вакцинації. В'їжджати дозволять іноземцям, які отримали другу дозу вакцину щонайменше за 14 днів до подорожі.

Німеччина визнаватиме щеплення, зроблені затвердженими в ЄС вакцинами: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca та Johnson & Johnson. Китайську вакцину CoronaVac, якою роблять щеплення в Україну, у Євросоюзі поки не схвалили.

Довідка про вакцинацію має містити персональні дані людини, кількість введених доз та дату щеплення, назву вакцини, назву хвороби, проти якої вакцинували, назву та адресу установи, відповідальної за вакцинацію, штамп медзакладу.

Оновлено. У посольстві Німеччини в Україні зазначили, що повністю вакциновані українці зможуть відвідувати країну з туристичною метою, а також для того, щоб відвідати друзів та близьких. Там підтвердили, що щеплення визнаватимуться лише затвердженими в ЄС вакцинами.

З 21 червня українці можуть звертатися до посольства та візового центру Visametric для отримання віз, якщо це необхідно.

Нагадаємо, з 13 червня Україна не вважається країною з високим ризиком поширення коронавірусу. Однак поки у можливостях українців подорожувати до Німеччини нічого не зміниться.

Міністр охорони здоров’я країни Єнс Шпан оголосив про послаблення обмежень в’їзду з 1 липня. Зокрема, громадяни країн, що не входять до групи з високим ризиком поширення COVID-19, зможуть в’їжджати до Німеччини будь-яким транспортом без обмежень.

Це означає, що українці (якщо ситуація з COVID-19 у нас не погіршиться) також зможуть в’їжджати до Німеччини — без довідок чи тестів і без необхідності відбувати самоізоляцію по прибутті.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: