24.06.2021, 18:03

Негода пошкодила 67 будинків у семи буковинських селах

Через селевий потік, який утворився після зливи, 20 червня постраждали 17 населених пунктів Чернівецького району. Так, у 7 селах підтопило житлові будинки, у решті – вода завдала шкоди домогосподарствам, тобто залила обійстя, знищила городину, домашню птицю, підсобні будівлі. 

Про це повідомили у Чернівецькій ОДА.

– Найбільше постраждали чотири села у колишньому Заставнівському районі – Товтри, Вікно, Дорошівці і Погорилівка. Там утворилися потужні селеві потоки води із намулом та побутовими відходами, які зруйнували дуже багато обійсть, – каже перший заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк. 

За його словами, вода пошкодила 67 будинків. На 5 осель люди поки що не надали документи, які підтверджують право власності. Що ж до руйнування решти, складено відповідні акти. При цьому 2 хати відновленню не підлягають. 

Окрім людського майна, постраждала також інфраструктура, пояснив Богдан Ковалюк, зокрема, 19 мостів та 30 кілометрів доріг місцевого значення. Що ж до об’єктів соціальної сфери, то підтопило чотири школи та декілька будинків культури.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: