• Головна
  • Новини
  • Нефьодов остаточно забрехався, пояснюючи появу українських масок в Іспанії

22.03.2020, 20:22

Нефьодов остаточно забрехався, пояснюючи появу українських масок в Іспанії

За словами голови Державної митної служби України Максима Нефьодова, в сюжеті іспанського телебачення нібито використовувалося архівне відео, на якому розвантажують респіратори українського виробництва

За словами голови Державної митної служби України Максима Нефьодова, в сюжеті іспанського телебачення нібито використовувалося архівне відео, на якому розвантажують респіратори українського виробництва

Про це він заявив на своїй сторінці в фейсбуці, інформує Еспресо.TV.

"Відеокадри, на яких розвантажують українські респіратори в Іспанії у сюжеті іспанської журналістки Макарени Бартоломе, узяті з архіву телерадіокомпанії. Макарена підтвердила дослівно: "Так, це відео з архіву. Дуже давнє. Не актуальне. Я попросила наш сервіс документації TVE знайти відео з масками",- зазначив посадовець.

"Пізніше Макарена Бартоломе додала, що у понеділок, 23 березня, повідомить, коли і де були відзняті кадри з респіраторами, якими вона супроводила свій сюжет", - наголосив Нефьодов.

Своєю чергою користувачі мережі скептично поставилися до слів керівника митниці.

Ось що вони,  серед іншого, пишуть:

"Так. Відео дуууже давнє. Аж видно на коробці дату виготовлення 29.02.2020! Це було дуже давно!!! Архівне відео 100%. Сумнівів жодних...".

"Невже пане Нефьодов ви не можете взяти скрін з сюжету за 19.03.2020 (https://www.rtve.es/.../telediario-21-horas.../5542353/... з 7 хв. 45 сек.) і побачити дату виготовлення 29.02.2020?".

"Якщо відео старе і архівне, то чому розвантажують люди в рукавичках і масках? Таким заходам максимум місяць, а то і менше".

Перед цим Нефьодов наглошував, що маски та респіратори з України до Іспанії експортували легально.

"В ЗМІ з'явилося повідомлення про те, як в Іспанії розвантажують з якоїсь машини респіратори з України. Експорт цих масок відбувся ще 2-го та 6-го березня і є легальною поставкою товару. Респіратори перетнули український кордон 3-го та 7-го березня відповідно, вилетівши рейсами на Стамбул. Постанова Уряду №214, яка забороняє експорт медичних товарів та лікарських засобів, зокрема респіраторів, була прийнята 11 березня 2020 року і вступила в силу після опублікування", - писав він учора, 21 березня.

А ще раніше, 16 березня, Нефьодов не приховував: "Маски стали більш популярним товаром для контрабанди з України, ніж цигарки".

Нагадаємо, іспанський телеканал La 1, що є першим каналом суспільного мовлення в країні, у сюжеті про коронавірус показав, як до Іспанії привезли засоби індивідуального захисту, зокрема, маски. В кадрі під час розвантаження з'являється продукція з України.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: