• Головна
  • Новини
  • Наступного року минає 150 років від дня народження Соломії Крушельницької

16.09.2021, 17:59

Наступного року минає 150 років від дня народження Соломії Крушельницької

У 2022 році світова музична спільнота відзначатиме 150-річчя від дня народження української оперної  співачки Соломії Крушельницької. 

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

Цей ювілей увійшов до переліку пам’ятних дат ЮНЕСКО на наступні два роки. Відтак  депутатська комісія з питань культури, інформаційної політики та промоції підтримала пропозицію відзначити на Львівщині пам’ятний ювілей, проголосити 2022 рік роком Крушельницької  та передбачити низку заходів. 

Зокрема, в межах святкувань Музично-меморіальний музей С.Крушельницької у Львові планує ряд спільних проєктів із закладами культури та різними інституціями. Також з ініціативи Львівського відділення Спілки художників України готується виставка художніх робіт, присвячених видатній співачці.

Окрім того, з нагоди відзначення у 2022 році 150-річчя Наукового товариства імені Шевченка за пропозицією комісії вирішили звернутися до Національного банку України виготовити пам’ятну  монету та створити оргкомітет з відзначення ювілею. 

Депутати під час засідання комісії також підтримали ініціативу представників ВО «Українська Гельсінська спілка» звернутися до міського голови перейменувати одну з вулиць Львова іменем Михайла Гориня – активного борця за незалежність, українського правозахисника, дисидента і політв'язня радянських часів, народного депутата України 1-го скликання, ініціатора ланцюга єднання. 

«Ми підтримуємо таку ініціативу і чекаємо пропозицій від міської влади», - зазначив голова комісії Святослав Шеремета.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: