• Головна
  • Новини
  • Наслідки пожежі у «Тюрмі на Лонцького» ліквідовують спільно з СБУ та Мінкультом

07.05.2021, 16:45

Наслідки пожежі у «Тюрмі на Лонцького» ліквідовують спільно з СБУ та Мінкультом

Найбільше музейники бояться грибка, що може утворитися внаслідок потрапляння великої кількості води після ліквідації вогню.

Про це у коментарі для "Еспресо.Захід" розповів директор Музею "Тюрма на Лонцького" Руслан Забілий.

"Під час пожежі горіла прилегла до наших приміщень котельня, яка належить СБУ та обслуговувала весь комплекс споруд, зокрема і наші. Завдяки тому, що пожежу вчасно виявила наша охорона, пошкодження незначні. Але приміщення обгоріло і вогонь почав перекидатись на дах. Його швидко вдалося локалізувати і потушити. Деякі наші приміщення, зокрема і коридори, постраждали. Та головне, що вогонь не потрапив у наші фондосховища, експозицію та робочі кабінети.

Та, окрім наслідків пожежі, для нас дуже суттєвим є те, що багато води потрапило у приміщення та на стіни, а це може бути проблемою через утворення грибка, який вражає документи і артефакти. То ж нам доведеться ще тривалий період ліквідовувати наслідки", - зазначив науковець.

Також він додав, що для повернення музею до нормального стану розраховує на допомогу СБУ, чия котельня і спричинила пожежу, а також Міністерства культури України, у чиєму підпорядкуванні перебуває "Тюрма на Лонцького":

"Щодо відновлення теплопостачання, то цим питанням, на скільки мені відомо, СБУ вже займається, то ж до зими проблему буде ліквідовано. Щодо наших приміщень, то ми розраховуємо на допомогу Міністерства культури".

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: