• Головна
  • Новини
  • Наслідки Держбюджету-2021 - бідні стануть ще біднішими, - Михайло Цимбалюк

15.10.2020, 21:10

Наслідки Держбюджету-2021 - бідні стануть ще біднішими, - Михайло Цимбалюк

Проект державного бюджету на 2021 рік цементує бідність. Монобільшість не планує піднімати розмір мінімальної зарплати, а прожитковий мінімум і надалі залишатиме найбідніші категорії населення бідними.

Про це заявив народний депутат України від фракції «Батьківщина» Михайло Цимбалюк в ефірі телеканалу «Апостроф Live». 

«Якщо казати про пенсії, то я хочу розчарувати вас. Монобільшість не планує піднімати пенсії. Вони зробили таку хитру річ: вони хочуть п’ятсот гривень додавати тим, кому 80 років і більше. Але це не надбавка до пенсії, це називається допомогою. Цим проектом бюджету вони цементують бідність», - заявив депутат.

Мінімальна пенсія в Україні залишається на рівні 1712 гривень. За словами нардепа, її не планують підвищувати. Нині все залежить від прожиткового мінімуму, бо це та складова, від якої стартують всі розрахунки. 

«Прожитковий мінімум вони збільшують на трохи більше ста гривень. Поки що це підкріплено економікою за рахунок контрольовано дефіциту бюджету, але це припустимі норми. Більше того, як на мене, ми хочемо побачити, за рахунок чого вони хочуть ще збільшувати бюджет. Але підкреслюю, на соціалку майже не збільшується грошей. Прожитковий мінімум з прогнозованою інфляцією 7,2% практично залишить найбідніші категорії бідними й надалі. Вони не матимуть, за що вижити: 1712 гривень – мінімальна пенсія, і аж 2380 гривень буде в кінці грудня прожитковий мінімум. Вибачте, де різниця?», - обурився Цимбалюк.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: