• Головна
  • Новини
  • Найбажаніше місто в Польщі для українців - дослідження

22.07.2019, 23:49

Найбажаніше місто в Польщі для українців - дослідження

Пріоритетом для українців, які приїжджають до Польщі, залишається хороша робота у великому місті. Через це кожен 5-й хоче переїхати до Гданська, Познані, Варшави, Вроцлава або Кракова.

Це випливає з дослідження, яке проведело Бюро роботодавців Помор’я у співпраці з “Групою Прогрес” на замовлення Гданського уженду праці, пoвідoмляє Yavp.pl з посиланням на propertynews.pl.

Згідно з результатами дослідження, при виборі місця проживання для українців всі інші фактори, крім роботи та хороших заробітків, є другорядними. Зокрема, це стосується і доступу до вищої освіти або спортивних об'єктів, і кількості знайомих, і культурні можливості.

“Українці хочуть нормально функціонувати, використовуючи всі привілеї, які пропонує велике місто, тобто торгові центри, басейни, дитячі садки, кінотеатри або ресторани. З іншого боку, найважливішим мотиватором є, звичайно, більші перспективи у великих агломераціях, можливість знайти додаткову роботу або нову, коли це необхідно”, - зазначила представниця "Групи Прогрес" Ева Блащинська.

Серед найчастіше згадуваних українцями міст у Польщі, до яких вони хотіли б переїхати, лідирує Гданськ (майже 19%). Далі йдуть Познань (майже 15%), Варшава (12%), Вроцлав (8%), Лодзь (8%), Краків (близько 8%). Менш популярними є Люблін (7%), Жешув (6%), Катовіце (4%) і Щецин (3%). Зовсім невелика кількість українців думають про роботу в невеликих містах - Кошалін, Каліш, Гожув, Слупськ, Торунь або Устка.

Дослідження охопило 1367 громадян України працездатного віку.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: