• Головна
  • Новини
  • Надав окупантам дані про своїх колег, які залишилися вірними Україні: СБУ оголосила підозру посадовцю з Луганщини

16.05.2024, 11:48

Надав окупантам дані про своїх колег, які залишилися вірними Україні: СБУ оголосила підозру посадовцю з Луганщини

Служба безпеки у Чернівецькій області зібрала доказову базу на колишнього викладача Луганського національного медичного університету та екскерівника лікарні в тимчасово окупованому селищі Біловодське Старобільського району Луганської області

Про це повідомили у відомстві.

Що відомо про підозрюваного

Так, за даними спецслужби, чоловік у 2017 році очолював Біловодську комунальну багатопрофільну лікарню, а потім став завідувачем кафедри у релокованому в місто Рівне Луганському державному медичному університеті. Вже після повномасштабного вторгнення РФ на територію України він з власної ініціативи виїхав на тимчасово захоплену ворогом територію і перейшов на бік окупантів.

"Колаборант надав представникам держави-агресорки повну інформацію про своїх колег із медуніверситету, які залишилися вірними Україні. За це він отримав від окупантів "винагороду" - російський паспорт та посаду виконуючого обов’язки головного лікаря т.зв. "державної установи Біловодська центральна районна багатопрофільна лікарня" фейкового "міністерства охорони здоров’я ЛНР", - йдеться у повідомленні.

Закликав голосувати на незаконних виборах президента РФ

Також чоловік публічно закликав населення Луганщини у відеозверненні активно голосувати на незаконних виборах президента РФ, переконуючи їх у легітимності окупації українських територій.

Відтак зловмиснику заочно оголосили підозру у добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, а також публічні заклики до проведення незаконних виборів на тимчасово окупованій території (за ч. 5 ст. 111-1 ККУ).

Вже отримував підозру раніше

Раніше колаборанту СБУ вже повідомила про підозру за аналогічною статтею, оскільки він взяв участь у "місцевих виборах" від політичної партії "Єдіная Росія" і очолив незаконний "совет депутатов беловодского муниципального округа".

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення колаборанта до відповідальності.

Застереження: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: