• Головна
  • Новини
  • На хабарі викрили директорку структурного підрозділу НУ «Львівська політехніка»

11.06.2021, 13:34

На хабарі викрили директорку структурного підрозділу НУ «Львівська політехніка»

Служба безпеки України викрила корупційний механізм, організований керівництвом структурного підрозділу одного з університетів Львова.

Про це повідомляють у СБУ Львівської області.

Служба безпеки України викрила корупційний механізм, організований керівництвом структурного підрозділу одного з університетів Львова.

За оперативними даними, користуючись службовим становищем, директорка налагодила схему отримання «відкатів». В обхід встановленої процедури, без погодження регіонального Фонду державного майна України, вона здавала в оренду офісні та складські приміщення за значно заниженою вартістю. Свої послуги зловмисниця оцінювала залежно від орендованих площ.

Правоохоронці затримали чиновницю «на гарячому» згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання 37 тис. грн чергової неправомірної вигоди.

У ході санкціонованих слідчих дій за місцем роботи зловмисниці правоохоронці виявили кошти, понад 250 тисяч у гривневому еквіваленті (ймовірно отримані від протиправної діяльності), та чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність.

Затриманій буде повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії. Перевіряється інформація щодо інших фактів отримання хабарів.

Операцію із викриття оборудки проводили оперативники УСБУ спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Згодом пресслужба прокуратури Львівської області  повідомила: "За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито директорку структурного підрозділу НУ «Львівська політехніка» на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Встановлено, що жінка вимагала та одержала від представника підприємства 37 тис грн за сприяння в наданні оренди офісних та складських приміщень, що перебувають на балансі університету.

Правоохоронці затримали її в порядку ст. 208 КПК України під час отримання обумовленої суми неправомірної вигоди.

Наразі проводяться обшуки за місцем роботи фігурантки де і було отримано неправомірну вигоду, а також інші невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру та обрання запобіжного заходу. Встановлюється причетність інших осіб до вчинення вказаного правопорушення.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно з слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції у Львівській області, за матеріалами відділу контррозвідувального захисту економіки Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді карається позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду".

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: