12.04.2021, 15:15

На вихідних у Львові висадили 73 дерева

Минулої суботи, 10 квітня, у місті висадили 73 дерева в межах глобальної ініціативи «Озеленення планети» та за підтримки піцерії «LA П’ЄЦ». Зокрема, за словами керівниці управління екології та природних ресурсів Олександри Сладкової, сформовані саджанці висадили у місцях, де вони були найбільш необхідні, пише пресслужба Львівської міськради.

«У Львові стало офіційно на 73 дерева більше! Цифра не вражає? Чому не пишемо 1000? Тому що наша ціль є інакша: 100% приживання і 100 років щасливого життя кожного дерева!

Дивлюся я на стрічку новин з людьми з різних міст, що щось садять. І думаю про те, що у Львові, можливо, посаджено порівняно небагато дерев, проте це сформовані саджанці на своїх місцях, де кожен є потрібним, а не висадка тоненьких прутиків самосівів на відкритих ділянках парків», - зазначила керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

Нагадаємо, ініціаторами проекту «Озеленення планети» є найбільший діловий клуб, який об'єднує лідерів українського бізнесу CEO Club Ukraine. В проекті задіяні усі області країни, відповідно висадка відбуватиметься одночасно по всій Україні, а також у 100 країнах світу.

Зокрема, головними локаціями висадки у Львові є: центр міста, територія вздовж трамвайної колії на Сихів, вул. Богданівська, лікарня швидкої медичної допомоги, Личаківський, Франківський та Шевченківський райони.

Глобальний екологічний проект «Озеленення планети» підтримують Львівська міська рада та Львівська обласна адміністрація. Місія ініціативи - на наступні 3 роки висадити 100 млн дерев по всій планеті і поширити цю тему серед усіх верств населення, аби змінити екосвідомість людей для шанобливого ставлення до природи.

Довідка

Минулого року в межах глобального екологічного проєкту «Озеленення України» та Акції «1 000 000 дерев за 24 години», яка проходила 17 жовтня, було висаджено 1 831 333 дерев, в тому числі в Львівській області - 212 тисяч. Кількість видів дерев — 33. Також у знак солідарності до екопроєкту та України у 10 країнах світу було висаджено 115 дерев. Участь в акції взяли понад 50 000 учасників. Відповідно, було встановлено рекорд України, а результати внесено в Книгу рекордів України.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: