• Головна
  • Новини
  • На території пам'ятки «Стільське городище» забабахали постамент з бруківки і капличку

04.05.2020, 16:08

На території пам'ятки «Стільське городище» забабахали постамент з бруківки і капличку

На території Історико-культурного заповідника "Стільське городище" місцева громада спорудила постамент з бруківки і капличку.

Про це у ФБ пише Volodymyr Beno.

Зокрема, у повідомленні сказано: "А ви знали, що за 50 км від Львова знаходиться пам’ятка археології національного значення, столиця колись могутньої держави Білої Хорватії - села Стільсько та Дуброва Миколаївського району Львівської області. 

Але мене цікавить інше наразі... яка Ваша точка зору, чи нормально що на території пам’ятки археології, на найпомітнішому місці, посеред краєвиду, за якихось надцять метрів від печер забабахали постамент з бруківки і капличку, як капітальну споруду?!

Нічого немаю проти поклоніння і віри, але не зовсім зрозумів доцільність таких дій місцевої влади і чомусь зразу подумав про Європу і що будучи у схожих місцях, ніколи нічого подібного не бачив, а навпаки намагання зберегти автентичність місця(((

ззамість того, щоб створювати більшу привабливість до туристичної атракції, бо справді подивитись там є що, заманювати туристів та заробляти на цьому всьому селу кошти на будівництво доріг, дитячих майданчиків і тп інфраструктури, люди і далі використовують печери, як погреби для зберігання картоплі (дивіться фото) , дорога ґрунтова і не бачила асфальту, а вже як писав, на горі , де мало б висіти велике графічне зображення і довідка для туристів, стоїть свіжа капличка Матері Божої.... може я чогось не розумію, але скільки_можна_ставити «каплички» і не думати за якісь комплексні речі???

Можливо Ви мене переконаєте у іншому Історико-культурний заповідник "Стільське городище"?".

Також на цю тему у ФБ написал  Юля Хомчин: "Були вчора в Стільсько. І ще багато інших людей було. Лише зі знайомих Мар'яна МалачівськаVolodymyr BenoОрест Файфурка. Усі зауважили, що на пагорбі істрико-культурного заповідника місцева громада встановлює капличку, без погоджень, без розуміння значення цього місця, і, швидше за все, без розуміння наслідків такого ландшафтного покращення. За весь цей час нікому не прийшло в голову помаркувати сюди маршрут, поремонтувати розвалену транспортну зупинку зовсім поруч, встановити смітник і туалет( місце стає все більш туристичним )чи лавку. Мабуть, це має зробити ікона Діви Марії під кованим дашком на насипаному пагорбі. Окрема тема дозвільні документи на встановлення та наявність у селі і храму, і капличок. На жаль, кількість кічевих сакральних просторів не зробить громаду ані віруючішою, ані свідомішою.

Ще один трафунок, який потребує медіації і вирішення в правовому полі. Стейкхолдери: місцева громада, місцева влада, церква, заповідник, обласна влада, громада області".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: