• Головна
  • Новини
  • На кордоні з Польщею збудують новий вантажний термінал і пішохідний перехід

13.06.2024, 20:35

На кордоні з Польщею збудують новий вантажний термінал і пішохідний перехід

На пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на кордоні з Польщею збудують додатковий вантажний термінал та пішохідний перехід, роботи планують завершити до серпня 2025 року.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Наразі агентство завершило передпроєктні роботи з будівництва нової черги прикордонного пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ". Зазначається, що нова інфраструктура дозволить впровадити вдосконалену систему сучасних контрольних процесів на основі безпаперових технологій та автоматизованого управління рухом, що підвищить пропускну спроможність КПП на 10–15 %.

"Будівництво включає створення нових транспортних та пішохідних маршрутів, а також будівництво необхідних споруд і контрольних точок. Роботи планують завершити до кінця серпня 2025 року", – йдеться в повідомленні. 

Додається, що наразі пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" обробляє 340 вантажівок, 25 автобусів та 550 автомобілів протягом 12-годинної зміни.  

Загалом реконструкція вантажного термінала та пішохідного переходу, а також реорганізація та оптимізація транспортної схеми збільшить пропускну спроможність пункту до 640 вантажівок, 50 автобусів та 1000 автомобілів протягом кожної 12-годинної зміни. Оптимізація транспортної схеми – це влаштування 20 смуг для вантажівок, 12 смуг для автомобілів, 4 смуги для автобусів та пішохідного коридору.

Покращенням пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" зможе працювати постійно з річним потоком відвідувачів у 3 519 000 людей, 242 000 автомобілів, 331 200 вантажних одиниць та 31 050 автобусів. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

Україна повернула з російського полону 71 бійця та 4 цивільних

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: