• Головна
  • Новини
  • На фронті за добу відбулося близько 70 бойових зіткнень – Генштаб

29.10.2023, 11:49

На фронті за добу відбулося близько 70 бойових зіткнень – Генштаб

Українські війська продовжують наступ

За останню добу, 28 жовтня, на території України сталося близько 70 бойових зіткнень. Українські війська продовжують наступ на Мелітопольському напрямку та здійснюють штурмові операції поблизу Бахмута.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Сили Російської Федерації влаштували 7 ракетних та 24 авіаційних удари, а також провели 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах. У результаті російських атак були жертви та поранені серед цивільного населення, а також завдані руйнування та пошкодження цивільної інфраструктури.

Зокрема, вночі 29 жовтня російські окупанти застосували 5 ударних безпілотників типу Shahed-136/131, але їх було знищено силами протиповітряної оборони України.

Авіаційні удари вразили населені пункти в Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

З метою відбиття атак російських військ українські захисники активно взаємодіють та здійснюють контрбатарейну боротьбу. Також українська авіація наносить удари по зосередженнях військ та військовій техніці противника. Ракетні війська знищили артилерійський засіб військ РФ.

Ситуація на напрямках

В зоні відповідальності ОСУВ “Північ” на Волинському та Поліському напрямкахоперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках РФ зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання Сил оборони на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області, де наші захисники відбили 5 атак.

На Лиманському напрямку росіяни не наступали, продовжували перегрупування військ.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили атаки в районі Хромового Донецької області. Також війська РФ безуспішно намагалися відновити втрачене положення біля Кліщіївки та Андріївки. Тут Сили оборони відбили понад 10 атак. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають окупантам втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку війська РФ не полишають спроб оточити Авдіївку, але ЗСУ стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Безуспішними були наступальні дії росіян в районах Кераміка, Новокалинового, Степового, Авдіївки, Тоненького, Опитного Донецької області, де Сили оборони відбили понад 15 атак ворога.

На Мар’їнському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де українські воїни відбили понад 20 атак.

На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили всі атаки поблизу Золотої Ниви та Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку окупанти намагалися відновити втрачене положення в районі західніше Вербового Запорізької області, успіху не мали.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують росіян вздовж всієї лінії фронту.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах військ РФ.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

    Коментар

    Блоги

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Мирослав Дністрянський

    ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

    Василь Чорний

    Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: