• Головна
  • Новини
  • На Яворівському полігоні збудують містечко-імітацію - за 19 млн грн

26.04.2021, 10:22

На Яворівському полігоні збудують містечко-імітацію - за 19 млн грн

Військова частина А4150 в селі Старичів Яворівського району замовила будівництво дачного масиву для навчально-тренувального комплексу. Угоду підписали 23 квітня. Об’єкт призначений для навчань «Дії в урбанізованій місцевості». Будівництво здійснюватиме ТОВ «БК-Будгруп» за 19,3 млн грн.

Про це повідомили "Наші гроші.Львів".

Навчальний квартал складатиметься з 15 одноповерхових будівель трьох типів. Будівництво розпочнуть в травні цього року. Згідно з календарним планом, масив завершать в жовтні. У разі протермінування робіт з підрядника стягуватимуть штраф.

Всі будівлі масиву зведуть з матеріалів, що є стійкими до звукових навантажень (пострілів холостих боєприпасів, вибухових пакетів, димових гранат). Вікна та двері в приміщеннях не встановлюватимуть, так само, як не проводитимуть штукатурних та оздоблювальних робіт.

Про переможця

Збудує масив київська компанія «БК-Будгруп», яка працює на ринку з лютого 2015 року. За цей період їй спрямували з держбюджету 279 млн грн згідно з 14 договорами. Власником фірми є Михайло Довганич. Йому також належить компанія «Люксфуд», яка займається орендою приміщень, оптовою торгівлею та організацією харчування. Обидві фірми зареєстровані на одній адресі в Києві.

За данимим проєкту Clarity, найчастіше цей підрядник отримував замовлення саме від військових частин. Разом з поточною угодою – це 242 млн грн на будівництво об’єктів для навчань «Бої в урбанізований місцевості» у Миколаївській та Львівській області. Поточна угода на будівництво дачного масиву на Яворівському полігоні за 19 млн є найдешевшою серед них.

Раніше військова частина А4150 проводила такі закупівлі за скороченою переговорною процедурою для потреб оборони. Тоді експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» висловлювали підозру, що такі закупівлі є незаконними – спрощену процедуру дозволено використовувати, якщо вона пов’язана із зоною проведення операції об’єднаних сил.

Цьогоріч замовник вперше оголосив на будівництво відкриті торги, в яких взяло участь троє учасників.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: