• Головна
  • Новини
  • На Хмельниччині судитимуть акушерку, яку звинувачують у смерті немовляти

10.07.2024, 17:38

На Хмельниччині судитимуть акушерку, яку звинувачують у смерті немовляти

Обвинувальний акт щодо акушер-гінеколога Волочиської лікарні, яку звинувачують у неналежному виконанні обов’язків, що призвели до смерті дитини, скерували до суду

Про це повідомляє Хмельницька обласна прокуратур.

Прокурори Волочиської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно лікаря акушер-гінеколога за фактом неналежного виконання своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч.ч. 1, 2 ст. 140 КК України).
 
"Події мали місце у липні минулого року. В результаті недбалого ставлення акушера-гінеколога до своїх професійних обов'язків під час пологів були спричинені тяжкі наслідки здоров'ю породіллі та її новонародженій дитині", – кажуть у прокуратурі.  
 
Серед багатьох діагнозів у дитини – асфіксія, ураження центральної нервової системи, крововиливи. Хлопчик помер у лікарні у березні цього року. У прокуратурі зазначають, що породілля також отримала травми
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими відділу поліції №2 Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: