• Головна
  • Новини
  • На Хмельниччині поліцейського підозрюють у незаконному продовженні дозволів на зброю

08.09.2021, 10:09

На Хмельниччині поліцейського підозрюють у незаконному продовженні дозволів на зброю

На Хмельниччині ДБР повідомило про підозру інспектору з контролю за обігом зброї районного управління поліції у Хмельницькій області. Поліцейський підозрюється у тому, що незаконно продовжував термін дії дозволів на володіння зброєю.

Про це Суспільному розповіла спеціалістка із зв’язків з громадськістю та ЗМІ територіального управління Державного бюро розслідувань Хмельницького Катерина Герасімук.

За словами Катерини Герасімук, слідчими територіального управління ДБР Хмельницького за сприяння працівників внутрішньої безпеки Нацполіції було встановлено, що підозрюваний працівник поліції з 2018 року, маючи доступ до спеціалізованої бази, самовільно вносив неправдиві дані до інтегрованої інформаційно-пошукової системи органів внутрішніх справ України.

«Дані стосувалися заяв, квитанцій та довідок певних осіб. Ці незаконні зміни дозволяли продовжити дію дозволів на володіння зброєю, переважно мисливською. Працівники ДБР задокументували щонайменше шість подібних випадків. Наразі слідством встановлюються мотиви вчинення правоохоронцем відповідних протизаконних дій», - каже Катерина Герасімук.

Поліцейський підозрюється в несанкціонованих діях з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах та комп'ютерних мережах, вчинених повторно (ч. 1 та ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, додає речниця територіального управління ДБР Хмельницького.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: