• Головна
  • Новини
  • На Волині затримали молодиків, які підірвали гранату в Любомльському районному суді

03.02.2022, 10:51

На Волині затримали молодиків, які підірвали гранату в Любомльському районному суді

Поліцейські встановили осіб, які пошкодили Любомльський районний суд шляхом вибуху. 2 лютого за місцями проживання й перебування зловмисників проведено ряд санкціонованих обшуків. Їм уже оголошені підозри за двома статтями Кримінального Кодексу України.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області.

Нагадаємо, 15 січня, близько 5 години ранку, до поліції надійшло повідомлення про пожежу в приміщенні Любомльського суду.

«Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце, встановила, що пожежа сталася внаслідок вибуху», - розповів начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко. 

З місця події було вилучено уламки гранат та деталі корпусів з маркуванням. 

Після цього до ЄРДР слідчі внесли відомості за ч. 2 ст. 194 Кримінального Кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом вибуху, та ч. 1 ст. 263 – незаконне поводження з вибуховими речовинами.

Через кілька днів оперативники управління карного розшуку, слідчі слідчого управління, співробітники інших підрозділів ГУНП, працівники Ковельского РУП, під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури, змогли встановити осіб, які скоїли злочин, та транспортний засіб, на якому вони пересувались.

«2 лютого у кількох містах були проведені санкціоновані обшуки з метою затримання осіб та виявлення речових доказів, які вказують на причетність до скоєння злочину. Встановлено, що це двоє мешканців Миколаєва, їм уже оголошені підозри, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Також вживаються заходи щодо встановлення мотивів скоєння цього злочину та можливих замовників», - сказав Юрій Крошко.

28 і 43 роки відповідно. Їх підозрюють в умисному пошкодженні майна шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 ККУ) та незаконному поводженні з вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 ККУ).

Тривають слідчі дії.

Затриманим

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: