• Головна
  • Новини
  • На Волині попрощалися із загиблим морпіхом Іллею Струком

22.06.2020, 18:47

На Волині попрощалися із загиблим морпіхом Іллею Струком

Цими вихідними старшого солдата Іллю Струка поховали на Волині, на кладовищі рідного села Льотниче. Він загинув на сході України від кулі ворожого снайпера. Гранатометнику окремого батальйону морської піхоти назавжди залишиться двадцять чотири.

Про це пише АрміяІnform.

− Він був сповнений мрій та планів, прагнув пов’язати і подальше життя з армією, збирався створити родину. Не судилося… Щирий, набожний, компанійський і відповідальний. Ілля ніколи не шукав відмовок, а брав і робив – завжди був готовий прийти на допомогу, − розповідають про нього побратими…

Ілля пішов на фронт у 2014 році та з першого до останнього дня прагнув перемоги. Кульове поранення несумісне з життям він дістав у районі проведення операції Об’єднаних сил під час бойового чергування 17 червня 2020 року.

Як зазначив заступник військового комісара Волинського обласного військкомату  підполковник Ігор Підлісний, тіло героя зі сходу на захід країни доправили співробітники гуманітарного проєкту Збройних Сил України «Евакуація − 200».

− Аби вшанувати пам’ять Іллі Струка, на Волині було оголошено дводенну жалобу: державні прапори приспущені, розважальні заходи перенесені. Військовослужбовці Збройних Сил України, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, містяни  віддали шану захиснику України. Наше спільне завдання − не забувати про родини воїнів та надзвичайно високу ціну, яку платять військові для мирного неба нашої держави, − зауважив офіцер.

На малій Батьківщині тіло героя зустрічали волонтери, ветерани АТО та діючі військові. Колона проїхала від Цуманського перехрестя – кордону між Рівненською та Волинською областями − до майдану Театрального, що в Луцьку. Тут, за участю представників громадської організації «Військові капелани Волині» православної церкви України, відбулась панахида та ритуал прощання із Іллею Струком.

Фото - Волинської ОДА

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: